Haberler

Kitap Severlerin Uğrak Yeri Tarihi Mutenebbi Caddesi

- Kitap severlerin tarihi Mutenebbi Caddesi'nde gezmesi Kitaplardan detaylar Sohbet eden vatandaşlar Irak'ın başkenti Bağdat'ta 19'uncu yüzyıldan kalma matbaa, sahaf, tarihi bina ve kıraathanelerin bulunduğu "el-Mutenebbi Caddesi" şehrin her kesiminden entelektüel ve aydınların cuma günleri...

- Kitap severlerin tarihi Mutenebbi Caddesi'nde gezmesi

Kitaplardan detaylar

Sohbet eden vatandaşlar Irak'ın başkenti Bağdat'ta 19'uncu yüzyıldan kalma matbaa, sahaf, tarihi bina ve kıraathanelerin bulunduğu "el-Mutenebbi Caddesi" şehrin her kesiminden entelektüel ve aydınların cuma günleri uğrak yeri olarak biliniyor.

Cadde boyunca yere serilen satış amaçlı çeşitli kitap, dergi ve yol boyunca tarihi kütüphanelerin bulunduğu cadde, Bağdat halkı için adeta "kültürel pazar" özelliği taşıyor.

Mütenebbi Caddesi, Osmanlı komutanlarından Namık Paşa tarafından 1863'de yaptırıldı. Dönemin Bağdat Valisi Mithat Paşa, 1871'de kışlaya ikinci kat eklettirerek yüksek kulelerin ortasına büyük bir saat inşa ettirdi. Cadde zaman zaman yenilense de tarihi dokusu muhafaza ediyor.

Kaynak: AA / Güncel

Bağdat Irak Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title