Haberler

Kitap Kumbaraları Okullara Kütüphane Oldu

Kocaeli'de bir yıl önce kurulan Okuma Sanatı Kulübü kurucusu Tülay Yanıkoğlu Yazıcı, 'Kütüphanesi olmayan okul kalmasın' sloganıyla kitap bağışı kampanyası düzenledi. Yazıcı, 200-250 arasında kitap biriktirilebilen kitap kumbaralarını çeşitli kurum ve kuruluşlara bıraktı. 6 ay içerisinde yaklaşık 15 bin kitap toplanırken, 13 okluda kütüphane kuruldu.

Okuma Sanatı Kulübü'nü kuran Tülay Yanıkoğlu Yazıcı kartondan yaptırdığı kitap kumbaralarını kurum ve kuruluşlara koydu. 200 ile 250 arasında kitabı içerisine alan kumbaralarda toplanan kitaplar bir araya getirildi. 6 ay içerisinde yaklaşık 15 bin kitap toplanıldı. Kitaplar kütüphanesi olmayan okullara verilerek, birçok okulda kütüphane kurulması sağlandı. Tülay Yanıkoğlu Yazıcı, 13 okula kütüphane desteğinde bulunduklarını belirterek, Kitap okumak ve okuduklarımızı birbirimize paylaşmak amacıyla Okuma Sanatı Kulübünü kurdum. Sonrasında bir kitap kumbarası bastırdık ve bu kitap kumbarası vesilesiyle insanların evlerinde atıl bekleyen ikinci el kitaplarını değerlendirmelerine ve bu kitapların devlet okullarına kütüphane olarak geri dönüşmesini sağlamaya çalıştık. 600 adet kitap kumbarası bastırdık. Kocaeli başta olmak üzere İzmir, Ankara, Kırklareli, Mardin, Konya, Bursa gibi çeşitli illerimizde de bu kumbaraları kitap toplamak amacıyla dağıttık. Aslında Kocaeli'den başlayan tüm Türkiye'ye de faydası olan, etkisi olan güzel bir projeye dönüştü ve 15 binin üzerinde kitap topladık. 13 devlet okuluna kütüphane desteğinde bulunduk. Bunların 5 tanesi Kocaeli'de ve yardımlarımız devam ediyor dedi.

TÜRKİYE'YE YAYILDI

Birçok ilden projeye destek geldiğini söyleyen Yazıcı, Yurdun dört bir yanından yoğun bir taleple karşılaşıyoruz. Aynı zamanda ülkemizin çok sevilen değerli sanatçıları da projemize destek vermek için bizlerle birlikteler. Amacımız Kocaeli'de kütüphanesi olmayan okul kalmasın. Ancak bu Türkiye'ye yayılıyor ve biz aslında ülkemizde artık kütüphanesi olmayan okulları konuşmayalım diyoruz. Daha çok kitap nasıl okuruz, daha içerikli daha güzel yayınları nasıl elde ederiz onları konuşalım istiyoruz. Bunun için de canla başla çalışıyoruz. İnanılmaz güzel bir destek var. Biz bu yola çıkarken 'Bir tane kütüphane kurabilirsiniz kardır' diyenler olmuştu. Ancak şu anda gelen taleplere cevap vermekte zorlanıyoruz. Bunun ötesinde birçok kurum Türkiye'de kurumsallaşmış önemli marka değeri taşıyan kurumlar projemize önemli desteklerde kazandırdılar ve o anlamda sosyal medya hesaplarımıza ulaşıyorlar. Biz bu kadar olayın büyüceğini düşünmemiştik ama yaptığımız proje sayesinde bir çok okula kütüphane ve kitap kazandırdığımız için çok mutluyuz diye konuştu. - İzmitkocaeli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Türkiye Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title