Haberler

Kitap Koridoru" Projesi Başladı

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitimevi Organizasyonu iş birliğiyle düzenlenen, "Ataşehir Kitap Şenliği" kapsamında ilçedeki okullara kitap koridoru kurulacak.

Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Eğitimevi Organizasyonu iş birliğiyle düzenlenen, "Ataşehir Kitap Şenliği" kapsamında ilçedeki okullara kitap koridoru kurulacak.

Konuya ilişkin yapılan açıklamaya göre, açılışı Cemile Besler İlkokulu'nda yapılan "Kitap Koridoru" projesi, kitap şenliğine katılan 23 okulla devam edecek.

İstanbul'daki tüm okullara kurulacak kitaplıklarla genişlemesi hedeflenen projeyle ilk etapta 21 bin öğrenciye ulaşılması bekleniyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Ataşehir İlçe Milli Eğitim Müdürü Ertuğrul Bilican, Türk tarihi ve medeniyetini çocuklara aktarmak istediklerini kaydederek, "Bu amaçla gerçekleştireceğimiz projenin başlangıcını 27 Şubat'ta yapıyoruz. Kitap Şenliği de bu projenin ön hazırlığıydı. Bundan sonra da farklı projelerle devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Bilican, okuma kültürünün yaygınlaşmasına dikkati çekmek ve farkındalık oluşturmak için çalışmalar yaptıklarını belirterek, "21 resmi ilkokulumuzun hepsine koridor kitaplığı ile 300 kitap hediye ediyoruz. İlçe dışından da buna ilgi gösteren 3 okula da (kitap) hediye edeceğiz. Okuyan, okudukça zenginleşen ve güzelleşen nesillerimizin geleceğinde ümit olduğunu düşünüyorum." görüşlerine yer verdi.

Ataşehir Kaymakamı Zafer Karamehmetoğlu da kitaplarla olan dostluğun bitmemesi gerektiğini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Kitaplarla olan dostluğumuzu bıraktığımız anda geriye gidiyoruz. Ne zaman kitapları yoğun bir şekilde tekrar kendimize arkadaş edersek ilerleriz. Telefon, televizyon ve internete ayırdığımız zamanı minimize ederek bu zamanı kitaba ayırmalıyız. Elektronik bağımlısı olursak geleceğimize güvenle bakmakta zorlanırız. Bu proje sayesinde çocuklarımız burada kitabı görecek, evinde kitabı özleyecektir."

"Kitaplar konuşuyor" adlı müzikli bir oyunun sergilendiği törende şiirler de okundu.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Milli Eğitim Müdürlüğü İstanbul Ataşehir Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title