Haberler

Kitap Fuarı’na 4 Günde 100 Bin Ziyaretçi

Güncelleme:

Kocaeli 3. Kitap Fuarı Türkiye'nin İkinci Büyük Kitap Fuarı Olma Yolunda Adım Adım İlerliyor

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından bu yıl üçüncüsü düzenlenen Kitap Fuarı'nı dört gün içinde 100 bin kişi ziyaret etti. Rekor sayıdaki ziyaretçi sayısı fuarın gelecekteki hedefine adım adım ilerlediğini ortaya koydu. Geçen yıl 200 bin kişinin ziyaret ettiği Kitap Fuarı''nın bu yılki hedefleri arasında 500 bin ziyaretçi ve Türkiye'nin ikinci büyük kitap fuarı olmak yer alıyor.

Özgürlükler Fuarı'na Büyük İlgi

Cumartesi günü açılışı yapılan Kocaeli 3. Kitap Fuarı kitapseverlerin akınına uğruyor. İlk gün 20 bin kişinin ziyaret ettiği fuar dördüncü gününde 100 bin ziyaretçiye ulaştı. Ana konseptlerinden birinin "özgürlükler" olduğu fuarda her görüşten vatandaş kendisine uygun kitabı seçme ve ucuza alma şansını yakalıyor. Fuarın bu denli ilgi görmesinde gençler önemli rol oynuyor. Fuarı hafta içinde binlerce öğrenci ziyaret ediyor.

Önemli Yazarlar Geliyor

Türkiye'nin en önemli yayınevlerinin yer aldığı Kitap Fuarı'nda ayrıca birbirinden ünlü yazarlar söyleşiler düzenleyerek, okurları için kitaplarını imzalıyor. Kocaelili kitapseverler fuarın başından beri Ece Temelkuran, Sunay Akın, Mehmet Altan, Banu Avar ve Doç. Dr. Erhan Afyoncu gibi önemli yazarların söyleşilerin izleyerek kitaplarını imzalattı.

Hedefe Adım Adım

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin geçen yıl düzenlediği 2. Kitap fuarı 200 bin ziyaretçi ile İstanbul ve İzmir'in ardından Türkiye'nin üçüncü kitap fuarı unvanını almıştı. Bu yıl 400'ün üzerinde yazar ve 315 yayınevinin katılımıyla kapasitesini arttıran Kitap Fuarı hedefini 500 bin ziyaretçi ve Türkiye'nin ikinci kitap fuarı olarak belirledi. Dört gündeki ziyaretçi sayısı ile hedefine adım adım ilerleyen Kocaeli 3. Kitap Fuarı Türkiye'deki okuma düzeyine de önemli katkı sunmaya devam ediyor.

Pazar Gününe Kadar Açık

Kocaeli 3. Kitap Fuarı 22 Mayıs Pazar gününe kadar hergün 10.30-22.00 saatleri arasında ziyaret edilebilir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title