Haberler

Kitabını Alan Parka Koştu

Burdur'da, Armağan İlci Mahalle Muhtarlığı tarafından düzenlenen kitap okuma etkinliğine katılan Belediye Başkanı CHP'li Ali Orkun Ercengiz ve çok sayıda mahalle sakini, banklara oturarak kitap okudu.

Burdur'da, Armağan İlci Mahalle Muhtarlığı tarafından düzenlenen kitap okuma etkinliğine katılan Belediye Başkanı CHP'li Ali Orkun Ercengiz ve çok sayıda mahalle sakini, banklara oturarak kitap okudu.

Armağan İlci Mahalle Muhtarı Yunus Bilgiç, vatandaşlara kitap okuma alışkanlığı kazandırmak ve bu konuda farkındalık yaratmak amacıyla 'okuma günü' düzenledi. 105 Evler Parkı'nda kurulan stantlara, mahalle sakinlerinin evlerinden getirdikleri çok sayıda kitabı bırakarak destek verdiği etkinliğe, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve CHP İl Başkanı Ali Özdemir de katıldı. Başkan Ercengiz, okuma gününe katılanlara Atatürk'ün Nutuk'unu armağan etti. Başkan Ercengiz, Nutuk'un her dönem okunması gereken rehber bir kitap olduğunu söyledi. Okumayan bir toplum olduğumuzu belirten Başkan Ercengiz, "Okumadığımız için de hafızamız çok çabuk yeniliyor. Bir çok şeyi unutabiliyoruz. Okumayan bir milletin maalesef bir çok eksiği oluyor. O anlamda bu etkinliğin geleneksel hale getirilmesi gerektiğini düşünüyorum" dedi.

Okuma gününü düzenleyen Mahalle Muhtarı Yunus Bilgiç ise amaçlarının kitap okumanın önemine dikkat çekmek, farkındalık yaratmak olduğunu söyledi. Herkesin günde 20 dakika bilgisayardan, televizyondan uzaklaşarak kitap okuması gerektiğini anlatan Bilgiç, "Anne ve babalar çocuklarına bu konuda örnek olmalı. Onlar okursa çocuklar da okur, onlar okumayınca çocuklarda da böyle bir alışkanlık olmaz" diye konuştu.

Okuma gününe katılan 21 yaşındaki Fazilet Çolak ise etkinliğin özellikle çocuklar açısından çok özendirici olduğunu söyledi.

FOTOĞAFLI - Burdur

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Ali Orkun Ercengiz Burdur Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title