Haberler

Kit Alt Komisyon Toplantısı

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdür Vekili Kazım Eroğlu, "Ülkemizdeki taşkömürü rezervlerinin bulunduğu Zonguldak havzasında, eksi bin 200 metre derinliğe kadar tespit edilen toplam jeolojik rezerv 1 milyar 522 milyon ton olup, bunun yüzde 48'i, yaklaşık 735 milyon ton görünür rezervdir.

Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Genel Müdür Vekili Kazım Eroğlu, "Ülkemizdeki taşkömürü rezervlerinin bulunduğu Zonguldak havzasında, eksi bin 200 metre derinliğe kadar tespit edilen toplam jeolojik rezerv 1 milyar 522 milyon ton olup, bunun yüzde 48'i, yaklaşık 735 milyon ton görünür rezervdir. Bu rezervin tamamen üretilmesi durumunda yaklaşık 65 milyar 700 milyar dolar gelir elde edilecektir." dedi.

Kamu İktisadi Teşebbüsleri (KİT) Alt Komisyon Toplantısı'nda konuşan Eroğlu, kömürün diğer kaynaklara göre daha uzun süreli kullanılacak olması nedeniyle vazgeçilmez bir enerji kaynağı olduğunu söyledi.

Kömürün dünya ölçeğinde kullanımı en fazla artan birincil enerji kaynağı olma özelliğini koruduğunu belirten Eroğlu, "2030 yılına kadar dünya kömür tüketiminin yüzde 74 ve uluslararası kömür ticaretinin yüzde 44 artacağı ve kömürün dünya enerji tüketimindeki payının yüzde 28'e çıkacağı tahmin edilmektedir." diye konuştu.

Eroğlu, dünya taşkömürü üretiminin önemli kısmının yerel pazarlarda tüketildiğine dikkati çekerek, şöyle konuştu:

"2016 yılında dünya taşkömürü üretiminin yüzde 13'ü oranında 815 milyon ton kömür uluslararası pazara konu olmuş olup, bunun 593 milyon tonunu buhar kömürü, 222 milyon tonunu ise koklaşabilir kömür oluşturmuştur. Ülkemizdeki taşkömürü rezervlerinin bulunduğu Zonguldak havzasında, eksi bin 200 metre derinliğe kadar tespit edilen toplam jeolojik rezerv 1 milyar 522 milyon ton olup, bunun yüzde 48'i, yaklaşık 735 milyon ton görünür rezervdir. Bu rezervin tamamen üretilmesi durumunda yaklaşık 65 milyar 700 milyon dolar gelir elde edilecektir."

Yatırım miktarında 2005 yılından itibaren önemli artış sağlandığını anlatan Eroğlu, bu kapsamda ana alt yapı hazırlıklarının önemli bir kısmının tamamlandığını sözlerine ekledi.

KİT Alt Komisyonuna AK Parti İstanbul Milletvekili Hurşit Yıldırım, AK Parti Zonguldak Milletvekili Faruk Çaturoğlu, AK Parti Gümüşhane Milletvekili Hacı Osman Akgül, AK Parti Bilecik Milletvekili Halil Eldemir, AK Parti Elazığ Milletvekili Tahir Öztürk, CHP Amasya Milletvekili Mustafa Tuncer, CHP Zonguldak Milletvekilleri Şerafettin Turpcu ile Ünal Demirtaş'ın yanı sıra, TTK yöneticileri ile ilgili bakanlıkların ve Hazine Müsteşarlığının temsilcileri katıldı. Toplantı, basına kapalı devam etti.

Kaynak: AA / Güncel

Türkiye Taşkömürü Kurumu Cumhuriyet Halk Partisi Zonguldak Ak Parti Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 18 Nisan dün gece deprem mi oldu? Amasya'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Amasya'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Yozgat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Yozgat'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Muğla'da deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Muğla'da deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Sivas'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Sivas'ta deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Tokat'ta deprem mi oldu? SON DAKİKA! 18 Nisan bugün Tokat'ta (Sulusaray) deprem mi oldu? AFAD ve Kandilli deprem listesi! Şampiyonlar Ligi finali ne zaman, nerede oynanacak? 18 Nisan 2024'te Konya'da Elektrik Kesintisi 18 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 18 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 18 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 18 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 18 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 18 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Bugün İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 18 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 18 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title