Haberler

Kistik Fibrozis Hastaları İçin Konser

Zuhal Olcay ve Sinema Senfoni Orkestrası, Türkiye'nin ilk tam donanımlı Kistik Fibrozis Tanı ve Tedavi Merkezi için konser verdi.

Zuhal Olcay ve Sinema Senfoni Orkestrası, Türkiye'nin ilk tam donanımlı Kistik Fibrozis Tanı ve Tedavi Merkezi için konser verdi.

İstanbul Caddebostan Rotary Kulübü ve Kistik Fibrozis Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (KifDer) iş birliğiyle düzenlenen konser, Zorlu PSM'de yapıldı.

Sanatçı Zuhal Olcay, konser öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, çocukların en hassas konulardan olduğunu söyledi.

Kendisinin de kistik fibrozisten çok geç haberdar olduğunu dile getiren Olcay, "Bu hastalığın erken teşhisi, tedavi için çok büyük önem taşıyor. Bizler de bu anlamlı ve güzel konserde, çorbada tuz misali katkıda bulunacağız. Umarım, birçok annenin ve babanın yüreğine su serpilecek." dedi.

İstanbul Caddebostan Rotary Kulübü Başkanı Volkan Akyıldız, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kistik fibrozis hastalığına dikkat çekmek için bu konseri düzenlediklerini vurguladı.

Sanatın insan için olduğunu aktaran Akyıldız, "Biz, sanatla insanların ruhuna dokunarak bu önemli hastalığa karşı farkındalık oluşturuyoruz. Gittik ve durumu Zuhal Hanım ve Sinema Senfoni Orkestrası'na anlattık. Sağ olsunlar, bu konuda bize çok destek verdiler." ifadesini kullandı.

Akyıldız, kistik fibrozisin, diğer solunum ve sindirim yolu hastalıklarıyla karıştırıldığını belirterek, "Zuhal Hanım kistik fibrozis için ses getirecek ama 45 kişilik orkestra ile bu ses güçlenecek. Dünyada sanatla çok güzel mesajlar veriliyor." diye konuştu.

"Bu hastalık, yaşamı kısaltan, ciddi bir genetik hastalık"

KifDer Başkanı İlknur Görgün ise Marmara Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde, Kistik Fibrozis Tanı ve Tedavi Merkezi kurmak için yola çıktıklarını dile getirdi.

Kistik fibrozis hastalığında, erken tanı ve tedavilerin, düzenli ve sürekli olmasının önemine değinen Görgün, şunları söyledi:

"Hastaların tedavileri ne kadar düzgün yapılırsa, hayatları o kadar uzun ve kaliteli olmakta. Bu hastalık, yaşamı kısaltan, ciddi bir genetik hastalık. Benim de kistik fibrozis hastası bir kızım var. İhtiyaçları en iyi bilen ve bunları elde etmek için elinden geleni yapacak olan kişileriz. Zuhal Olcay da böyle bir işi çok isteyerek kabul etti."

Sinema Senfoni Orkestrası konserde, "James Bond", "Karayip Korsanları", "Görevimiz Tehlike" gibi film müziklerini icra ederken, Zuhal Olcay da orkestrayla beraber, "Güller ve Dudaklar", "Ah Bir Ataş Ver" gibi şarkıları seslendirdi.

Konserin gelirleri, Marmara Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nde kurulacak olan, Kistik Fibrozis Tanı ve Tedavi Merkezi için kullanılacak.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Zuhal Olcay İstanbul Türkiye Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title