Haberler

Kışlık İçin Meyve Kurutuyorlar

Kütahya’nın en yüksek dağı 2 bin 120 metre yüksekliğindeki Akdağ yaylalarında yetişen elma ve erikler, vatandaşlar tarafından toplanıyor ve kışlık için dilimlenip kurutuluyor.

Kütahya'nın en yüksek dağı 2 bin 120 metre yüksekliğindeki Akdağ yaylalarında yetişen elma ve erikler, vatandaşlar tarafından toplanıyor ve kışlık için dilimlenip kurutuluyor.

Bölgede asırlardır meyvelerin kurutulup kış aylarında komposto yapıldığını belirten Şaphane Ziraat Odası Başkanı Talat Bilaoğlu, "Değirmendere köyü ve Şaphane ilçemizde yaşayan vatandaşlarımız elmanın kilogram fiyatının çok düşük olmasından dolayı satmayı tercih etmiyorlar. Bunun yerine kış aylarında komposto yapmak için dilimleyip kurutuyorlar. Aynı sebepten dolayı erik de kurutup kış için hazırlık yapıyorlar. İlçemizde doğal yolla üretilmiş ve yine doğal yolla kurutulmuş gıdalara ilgi son yıllarda arttı. Vatandaş doğal beslenmeye önem veriyor. Kurutulmuş gıdalar ev kadınlarımız için de büyük kolaylık sağlıyor. Ayrıca doğal ortamda kurutulan meyveler kış aylarında bir çok hastalıktan vatandaşlarımızı koruyor. Birçok köyümüzde tek katlı evlerimizin üzeri, bu günlerde elma ve erik kurutmak için kullanılıyor" diye konuştu. (YD-EFE) - KÜTAHYA

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Değirmendere Şaphane Kütahya Akdağ Yaşam Haberler

Bakmadan Geçme

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title