Haberler

MARDİN Kısıtlamasız ilk hafta sonunda tarihi kent Mardin'de hareketlilik arttı

Güncelleme:

Kısıtlamasız ilk hafta sonunda tarihi kent Mardin'de hareketlilik arttı

KORONAVİRÜS risk haritasında 'düşük riskli iller' arasında yer alan Mardin'de 3,5 aylık sürenin ardından kısıtlamasız hafta sonu geçiriliyor. Kent genelinde hareketlilik gözlenirken, Vali Mahmut Demirtaş, rehavete kapılmadan maske, mesafe ve temizlik kurallarını uyulması için çağrıda bulundu.

Sağlık Bakanlığı verilerine göre; 'düşük riskli iller' arasında yer alan Mardin'de hafta sonu sokağa çıkma kısıtlamaları kaldırıldı. Mavi renkli kentte 3.5 ay aradan sonra kısıtlamasız hafta sonunda yoğunluk yaşandı. İlkbahar havasının da etkili olduğu Mardin'e gelen turistler, kentin tarihi mekanlarını gezdi. Kafe ve restoranlardaki hareketlilik ise hem işletme sahiplerini hem de çalışanların yüzünü güldürdü.

Eşi ve çocuğuyla birlikte Malatya'dan Mardin'i görmeye geldiğini söyleyen Engin Özdemir, "Malatya'dan Mardin'i ziyarete geldik. Mardin çok güzel bir kent. Mardin'i tercih etmemizin en büyük nedeni buranın koronavirüs haritasında düşük riskli olmasıydı" dedi.

VALİDEN REHAVETE KAPILMAYIN UYARISI

Mardin Valisi ve Büyükşehir Belediye Başkanvekili Mahmut Demirtaş, sosyal medya hesabında rehavete kapılınmaması uyarısında bulundu. Vali Demirtaş, sosyal medya hesabında yaptığı paylaşımda, "Sağlık Bakanlığı'nın açıkladığı son veriler doğrultusunda düşük riskli iller kategorisinde olmaya devam ediyoruz. Kıymetli hemşehrilerim, rehavete kapılmadan Maske, Mesafe ve Temizlik kurallarına aynı hassasiyetle uymaya devam edelim. Hep birlikte başaracağız" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Sağlık Bakanlığı Mahmut Demirtaş Malatya Mardin Haberler

Bakmadan Geçme

NO Pelicans LA Lakers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! NO Pelicans LA Lakers maçı Sacramento Kings GS Warriors NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 17 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Barcelona PSG maçı CANLI izle! 16 Nisan Barcelona PSG Şampiyonlar Ligi maçı canlı yayın nereden ve nasıl izlenir? EXXEN canlı maç izle! (ŞAMPİYONLAR LİGİ) EXXEN kesintisiz donmadan canlı yayın! 16 Nisan EXXEN spor canlı izle! Sancaktepe jakuzi olayı ne? Belediyede jakuzi mi var? Tilâvet nedir? Kuran'da Tilâvet ne demektir? Tilâvet kelimesinin tanımı ve anlamı! Tertil nedir? Kuran'da Tertil ne demektir? Tertil kelimesinin tanımı ve anlamı! Akaryakıt Fiyatları (GÜNCEL): 16-17 Nisan benzine ve motorine indirim veya zam var mı? Güncel akaryakıt fiyatları! 16-17 Nisan hava bugün ve yarın nasıl olacak? HAVA DURUMU! İstanbul'da yarın hava nasıl olacak, yağış var mı? Beypazarı Maden Suyu yasaklandı mı? Maden suyu sağlığa zararlı mı? Yabani 31. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 31 Nisan Yabani yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Kabine toplantısında alınan kararlar! 16 Nisan Kabine Toplantısı sonucu nedir, hangi karar alındı? Kabine Toplantısı bitti mi? SON DAKİKA! Kabine Toplantısı ne oldu, devam ediyor mu? Bahar 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 16 Nisan Bahar yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 16-17 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title