Haberler

Kişilik Hakkı İhlali Yapan İnternet Sitelerine Erişim Yasağı

Ankara Sulh Ceza Hakimliği, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun "usule uygun olmayan bir yöntemle" TBMM Başkanlığına sunduğu dilekçeye verilen cevabı, "Meclisi çocuk istismarcılığını koruyan" nitelikte ve TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın "kişilik haklarını ihlal eden" içerikte...

Ankara Sulh Ceza Hakimliği, CHP İstanbul Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nun "usule uygun olmayan bir yöntemle" TBMM Başkanlığına sunduğu dilekçeye verilen cevabı, "Meclisi çocuk istismarcılığını koruyan" nitelikte ve TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın "kişilik haklarını ihlal eden" içerikte aksettiren internet siteleri için "içeriğe erişimin engellenmesine" hükmetti.

TBMM Başkanlığı Hukuk Hizmetleri Bürosu, mahkemeye yaptığı başvuruda, "Tanrıkulu'nun, işleme alınmasının mümkün olmadığı bilinen, usule uygun olmayan yöntemle" çocuk istismarına ilişkin araştırma komisyonu kurulması için Başkanlığa dilekçe verdiği, Başkanlığın da bu konuda izlenmesi gereken yol ve yöntemlerin ifade edildiği cevap yazısı gönderdiği anımsatıldı.

Başvuruda, bazı internet sitelerinin, söz konusu cevapla ilgili yaptığı haberlerde, "Meclisi çocuk istismarcılığını koruyormuş gibi sundukları ve TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın kişilik haklarını ihlal ettikleri belirtilerek, "İddialar tamamen gerçek dışı algı oluşturmaya yönelik. TBMM'nin kişilik haklarının hedef alındığı, yaralayıcı ifadeler ve gerçek dışı beyanlar bulunmakta. TBMM Başkanı İsmail Kahraman'ın manevi şahsiyetine yönelik ithamlar ve beyanlar siyasi ahlaka, basın etik ilkelerine aykırılık taşımakta." ifadelerine yer verildi.

Dilekçede, söz konusu internet siteleri için "içeriğe erişimin engellenmesi" kararı verilmesi talep edildi.

Başvuruyu inceleyen Ankara 2'nci Sulh Ceza Hakimliği, söz konusu yayınların içeriğinin "kişilik haklarını ihlal edici nitelikte olduğunun görüldüğüne" dikkati çekerek, bu yayınları yapan 35 internet sitesi için "içeriğe erişimin engellenmesi" kararını verdi.

Konuyla ilgili olarak Erişim Sağlayıcılar Birliği ile de görüşüldüğü, mahkeme kararının söz konusu Birliğe ulaştığı ve Birliğin kararı, adı geçen internet sitelerine ilettiği bildirildi.

Kaynak: AA / Politika

Cumhuriyet Halk Partisi İsmail Kahraman Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 26 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 26 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 26 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title