Haberler

Kışanak: Süreci İlerletecek Adımlar Atılabilir, Her Şey Tek Paket Değildir (2) Yeniden

'KIŞANAK.SÜRECİ İLERLETECEK ADIMLAR ATILABİLİR, HER ŞEY TEK PAKET DEĞİLDİR' başlıklı haber kaynağından yapılan düzeltme (Sırrı Süreyya Önder'in ilk konuşmasında, Türkçe başlayıp Kürtçe konuşmaya devam eden kişinin Öcalan olduğu belirtilmişti,)...

Sayın Yazıişleri Müdürlerinin dikkatine

'KIŞANAK: SÜRECİ İLERLETECEK ADIMLAR ATILABİLİR, HER ŞEY TEK PAKET DEĞİLDİR' başlıklı haber kaynağından yapılan düzeltme ( Sırrı Süreyya Önder'in ilk konuşmasında, Türkçe başlayıp Kürtçe konuşmaya devam eden kişinin Öcalan olduğu belirtilmişti, doğrusu aşağıdaki gibi belediye başkanı olacak) nedeniyle yeniden geçildi.

-----------

YENİDEN

BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Pazertesi günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanması beklenen demokratikleşme paketi için söylenebilecek her şeyi söylediklerini belirterek, "Süreci ilerletmek için yapılabilecek çok şey var aslında. Yeter ki hükümet süreci ilerletmek konusunda bir iradeye sahip olsun. Bunlar konuşulur, tartışılır ve süreci ilerletebilecek adımlar atılabilir ve her şey tek paket değildir" dedi.

Siirt'te, Belediyenin düzenlediği 4'üncü Siirt Fıstık ve Doğa Festivalinin açılışına, BDP Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt Milletvekili Gültan Kışanak, BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir katıldı. Festivale katılanlar Belediye Başkanı Selim Sadak tarafından Belediye önünde karşılanırken, karşılama sırasında Türkçe, Kürtçe ve Arapça yazılı pankartlar taşındı. Esnafı ziyaret eden BDP Genel Başkan Yardımcısı Gültan Kışanak, Pazertesi günü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacak olan demokratikleşme paketi ile ilgili şunları söyledi:

"Paketle ilgili aslında söylenebilecek her şeyi söyledik. Aslında beklenti oydu ki; bu paket kamuoyuyla, halkla, Kürtlerle tartışılarak hazırlansın ve ihtiyaçlara cevap veren bir paket olsun. Fakat, AKP bu yolu tercih etmedi, kendi mutfağında hazırladığı bir pakettir. Bu nedenle de kendi hedeflerine, kendi politikalarına ulaşan bir paket olacak. Halkın beklentilerini karşılayacağı konusunda ne yazık ki hepimizde şüphe var. Fakat umuyoruz ve diliyoruz ki; bu paket beklentileri karşılar sorunları çözer ve demokratikleşme konusunda süreci ilerleten bir adım olur. Fakat, bu konuda ne yazık ki beklentiler umutlar biraz azalmış durumda. Süreci ilerletmek için yapılabilecek çok şey var aslında. Yeter ki hükümet süreci ilerletmek konusunda bir iradeye sahip olsun. Bunlar konuşulur, tartışılır ve süreci ilerletebilecek adımlar atılabilir ve her şey tek paket değildir."

Yemekten sonra BDP Siirt İl Binası önünde toplanan BDP'li grupla bir araya gelen protokol üyeleri, tef ve davul zurnalar eşliğinde Siirt'in trafiğe kapalı Güres caddesinde yürüyüşe geçti. Yürüyüş sırasında Abdullah Öcalan'ın lehine slogan atıldı, posterlerinin açıldığı görüldü. Grup daha sonra Siirt Belediyesi tarafından Güres caddesinde yapılan Celalet Eli Bedırxan Kürtçe Kütüphanesi açılışını gerçekleştirdi. Yaklaşık 2 bin kişilik grup ile yapılan kütüphane açılışında BDP İstanbul Milletvekili Sırrı Süreyya Önder bir konuşma yaptı. İmralı'da Abdullah Öcalan ile daha önce yaptığı bir görüşmede, Öcalan'ın Siirt'e selam ilettiğini söyleyen BDP'li Vekil Önder, şöyle konuştu:

"ÖCALAN, 'DİL İÇİN DEVLETE BU KADAR TENEZÜL ETMEYİN' DİYOR"

"Belediye Başkanımız dedi ki, 'Sırrı bey Kürtçe bilmiyor, onun için Türkçe anlatayım' dedi. Yarıdan sonra Kürtçe'ye döndü, böyledir. Çünkü, insan kendi rüyasını gördüğü, ninnisini dinlediği, su istediği dile döner en geç. Siz insanların anasının sütü kadar ak, anasının sütü kadar helal dillerini yasaklarsanız işte başkan bile olsa yarısına kadar konuşabilir. Ana dil insanın derisinin rengidir, ana dil insanın onurudur, haysiyetidir. Sayın Öcalan diyor ki; görüşmeye giden heyete 'Bu devlete bu kadar tenezzül etmeyin ana dil için' diyor. 'Kendi anadilinizi, kendiniz yazın, konuşun, okullarını açın. Buna kim mani olabilir, bu zulmü bu saatten sonra kim yapabilir' diyor. İşte bunun yolu bu kütüphanelerden geçer. Kürt kültürünün, Kürt tarihinin onurlarını onlara emek verenlerin çabalarını böyle anıtsal bir şekilde şehrin tamda merkezine kondurmaktan geçer. Ben bütün Siirt halkını başta Belediye başkanımız, yöneticilerimiz olmak üzere kadınlarımız, gençlerimiz olmak üzere hepsini bu çabalarından dolayı tebrik ediyorum." - Atılabilir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Recep Tayyip Erdoğan Sırrı Süreyya Önder Abdullah Öcalan Diyarbakır Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title