Haberler

Kışanak: Öcalan'ın Hayallerini Gerçekleştireceğiz

BDP'nin eski genel başkan yardımcısı ve Siirt bağımsız milletvekili adayı Gültan Kışanak, mücadelelerinin Kürt halkının özgür olmasına kadar süreceğini söyledi.

Tunceli'de BDP'nin desteklediği bağımsız adayların mitingine katılan BDP'nin eski genel başkan yardımcısı ve Siirt bağımsız milletvekili adayı Gültan Kışanak, mücadelelerinin Kürt halkının özgür olmasına kadar süreceğini söyledi. Kışanak, "İbrahim Kaypakkayaların ve Kürt halkının önderi sayın Abdullah Öcalan'nın hayalini, hayallerini gerçekleştireceğiz. Rüyamız bu kadar büyük, bu rüya yarım kalmayacak" dedi.

BDP'nin Tunceli'de destekliği bağımsız milletvekilie adayı Ferhat Tunç, miting düzenledi. Mitinge BDP'nin Siirt'te desteklediği bağımsız milletvekili adayı ve partinin eski genel başkan yardımcıs Gültan Kışanak ile İstanbul'da desteklediği Levent Tüzel ile yaklaşık 9 bin kişi katıldı. Miting öncesi Tunceli Devlet Hastanesi önünde toplananlar sloganlar atarak Seyit Rıza Parkı'na kadar yürüdüler. Kışanak ve Tunç, Seyit Rıza Heykeli'ne karanfiller bıraktı. Kışanak, CHP'ye eleştiriler yönelttiği konuşmasında, Dersim 1938 olaylarının lideri Seyit Rıza'nın 'Ben sizin oyunlarınızla başa çıkamadım bu bana dert oldu. Ama ben de size boyun eğmedim bu da size dert olsun' sözünü örnek verip, Dersim halkının Seyit Rıza'da bu güne 80 yıldır hiç kimseye boyun eğmediğini söyledi.

Gültan Kışanak, "Ancak bu devlette oyun çok, her zaman uyanık olmak lazım. 'Kırk yıllık Kani olur mu?' sözünü hatırlatıyorlar. Seksen yıllık tekçi zihniyetin temsilcisi ve bu devletin kurucusu olan CHP'yi bize değişimin partisi olarak yutturmaya çalışıyorlar. Bu halk CHP gerçeğini çok iyi biliyor. Bu partinin bize yönelik katliamlara nasıl onay verdiğini biz çok iyi biliyoruz. Şimdi sayın Kılıçdaroğlu Dersimli diye bunun üzerinden siyaset yapıyorlar. Yükselen Kürt mücadelesini bu parti ile durdurmaya çalışıyorlar. Biz bunu yutmayacağız. Eğer kendine Kızılbaşım, Aleviyim, Kürdüm diyorsan buyur gel buraya ne işin var senin CHP'de. Ama yok bir avcı taktiği vardır, kekliği avlamak üzere bir kekliği koyarlar geri kalanları çağırsın diye, sana böyle bir görev verdilerse bunu da kabul etme" dedi.

Kışanak, CHP'nin kendilerini yok sayan bu devletin kurucu partisi olduğunu, bu siyasetinden hala vazgeçmediğini öne sürdü. Kışanak, "Vazgeçmek istiyorlarsa, Dersim'den, Ağrı'dan, Zilan'dan özür dilesinler. Katliamlardan ötürü bu halktan özür dilesinler. Daha doksanlı yıllarda topyekün imha politikalarını SHP'ye , dayanarak hayata geçirdiler. Binlerce Kürdün kanına girdiler. Köylerimizi yaktılar. Sayın Kılıçdaroğlu o zaman neredeydi?" diye konuştu. Kılıçdaroğlu'nun Başbakan Erdoğan'la mevzi yarışına girdiğini ileri süren Kışanak, "Gitti o mevzide, 'sen ayakta duramadın ben durabiliyorum' yarışına girerek, 'ben daha iyi öldürebilirim' demek istedi. Bunları unutmadık. Bizim kaygımız odur ki bu ürkek, kaygılı siyasetin temsilcisi Kılıçdaroğlu yarın herhangi bir durumda yeniden mevziye koşacağını iddia etti.

Kılıçdaroğlu'nun, 'Yerel yönetimlerin yetkilerini arttıralım' sözünü de eksik bulduğunu söyleyen Kışanak, "Bu bize yetmiyor. Bize kendimizi iradi olarak yönetebileceğimiz demokratik özerklik gerekli" dedi. Kışanak, devrimci gruplarla kurdukları ortaklığın demokratik özerkliğe, Kürt halkının özgür olmasına kadar süreceğini söyledi. Kışanak, "İbrahim Kaypakkayaların ve Kürt halkının önderi sayın Abdullah Öcalan'nın hayalini, hayallerini gerçekleştireceğiz. Rüyamız bu kadar büyük, bu rüya yarım kalmayacak. Bizler Dersimliler olarak bu rüyanın gerçekleşmesi, yani bu topraklara barışın ve demokrasinin gelmesi için, demokratik ulusun inşası için durmadan çalışacağız" dedi. - Tunceli

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Politika

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title