Haberler

Kışanak Hakkında 'Özerklik' Soruşturması

Güncelleme:

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak hakkında 'özerklik' açıklaması gerekçe gösterilerek soruşturma başlatıldı.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Gültan Kışanak hakkında "Devlet benim belediye başkanımı gözaltına alırsa, ben de özerklik ilan ederim" açıklaması gerekçe gösterilerek soruşturma başlatıldı.

Sur belediye Eş başkanı Seyid Narin'in Sur'da ilan edilen özerklik açıklamasına katılması sonrasında tutuklanmasını protesto eden Diyarbakır Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı Gultan Kışanak hakkında soruşturma başlatıldı. Açılan soruşturmanın Kışanak'ın basın açıklamasında kullandığı "Devlet gelir benim belediye başkanımı gözaltına alırsa ben de özerklik ilan ederim tabii ki" şeklindeki açıklaması gerekçe gösterilerek soruşturma başlatıldı. Kışanak, "örgüt propagandası yapmak", "devletin birliğini ve ülke bütünlüğünü bozmak" ve "devletin egemenliği altında bulunan topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmak"la suçlanıyor.

Kaynak: Temsilci / Güncel

Diyarbakır Güncel Haberler

500

Yorumlar (1)

büyük baba:

sunlari vatandasliktan atin vatansiz kalsinlar belki akillari baslarina gelir bunlar hala ruya alemindeler yok böyle sey bir yurtsuz kalsin lar bakalim ne hakki arayacaklar

0
1
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title