Haberler

KısaKes Ödülleri Sahiplerini Buldu

Güncelleme:

KısaKes, ekim ayında sinemaseverleri 99 ülkeden 2012 film arasından seçilen filmler ve genç sinemacılar ile buluşturdu.

BKM Mutfak Uniq İstanbul'da gerçekleşen ödül töreninde sinemaseverlerin ve Ezel Akay, Ayşenil Şamlıoğlu, Gökhan Tiryaki, Berfin Erdoğan, Berk Hakman, Burak Tozkoparan, Murat Kapu, Deniz Gürzumar gibi isimlerin katılımı ve Selen Seyven ile Doğaç Yıldız'ın sunumuyla unutulmaz bir gecede ödüller sahiplerini buldu. 9 ülkeden 10 filmin finale kaldığı KısaKes'te jüri koltuğunda bu yıl başarılı Oyuncu ve Yönetmen Onur Saylak, Bahçeşehir Üniversitesi (BAU) Çizgi Film ve Animasyon Bölümü Başkanı Nazlı Eda Noyan, Oyuncu Metin Akdülger, Tel-Aviv Kısa Film Festivali Direktörü Danielle Angel ve Budapeşte Kısa Film Direktörü Tamas Gabeli yer aldı.

Bu sene de sinema sektörünün uluslararası yabancı ve yerli önde gelen isimleri deneyimlerini ilk ağızdan ustalık sınıfları, atölyeler ve söyleşiler aracılığıyla katılımcılara aktarırken; Türkiye'nin ilk kısa film endüstri platformuyla genç sinemacı ve sanatseverler sektörün özel isimleri ile tanışma olanağı yakaladı. BluTV, Burak Aksak, Murat Cemcir, Doğu Demirkol, Beyti Engin, Ceylan Özgün Özçelik bu isimlerden yalnızca bazılarıydı.

Üretmek isteyen gençlere destek olabilmek amacıyla yola çıkan KısaKes, bu sene ilk kez düzenlediği 'Niş Atölye' ile Levent Kazak ve Ezel Akay'ın katılımıyla tüm yaşam sahası sinema olanlar için; kolektif çalışma ve karşılıklı öğrenme ruhuyla ürün yaratmaya odaklı özel bir program sundu. Başvuran kısa film fikirlerinden seçilen katılımcılar üretmenin keyfine vardı.

Saraybosna Film Festivali ile ortak olarak gerçekleştirilen, bu sene jürisinde Burak Çevik, İpek Tugay ve Asja Krsmanovic'in yer aldığı, kazanan kısa film projesinin dünya prömiyerini Saraybosna Film Festivali'nde gerçekleştireceği Pitching Platformu'nda da birçok proje ihtiyaç duydukları desteklere kavuştu.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title