Haberler

Kirsten Landman'ı Dakar Rallisi heyecanı sardı

Güncelleme:

Güney Afrika'nın en iyi off-road, enduro yarışçısı Kirsten Landman, Dakar Rallisi'nde başlangıç çizgisine gidecek ilk Güney Afrikalı kadın olmanın mutluluğunu yaşıyor.

Çocukken kuzeni ve amcasıyla kır bisikletiyle eğlenen Landman, yıllar geçtikçe off-road ve enduro sporuna ilgi duydu. Profesyonel kariyerine 22 yaşında başlayan Landman, ulusal, uluslararası birçok etkinlikte yarışıp iyi sonuçlar elde etti.

Güney Afrika'dan yetişen profesyonel off-road, zor enduro sürücüsü olarak tanınan Landman, zor enduro yarış sahnesinde en üst seviyede yarışıp, çoğu zaman bunu yapan tek kadın olmayı başardı.

Antalya'nın Kemer ilçesinde düzenlenen 10. Sea To Sky Enduro Yarışları'nın zorlu etaplarında mücadele eden Kirsten Landman, 28 ülkeden 260 sporcunun mücadele ettiği organizasyonda, bitiş noktasına herkesten önce ulaşabilmek için gaza basıyor.

" Antalya'daki atmosfer muhteşem"

Suudi Arabistan'da 5-17 Ocak 2020'de gerçekleştirilecek Dakar Rallisi'nde start çizgisine gidecek ilk Güney Afrikalı kadın olacak Landman, AA muhabirine yaptığı açıklamada, enduro sporu, Antalya'daki organizasyon ve Dakar Rallisi'ne ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Landman, 8 yaşından beri spor yaptığını, babası ve kuzenlerinin de enduro ile uğraştığını anlattı.

"Bütün dünyayı bu spor sayesinde dolaşmak çok güzel, heyecan verici." diyen Kirsten Landman, endurodan çok keyif aldığını kaydetti.

Türkiye'de, Antalya'da bulunmaktan memnuniyet duyduğunu dile getiren Landman, Sea To Sky Enduro Yarışları'na 4 yıldır katıldığını, her sene biraz daha zorlaştığına dikkati çekti.

Antalya'daki atmosferin, seyircinin muhteşem olduğunu ifade eden Landman, şunları kaydetti:

"Dakar Rallisi'ne hazırlanıyorum. Dakar Rallisi'ne üç ay kaldı, hazırlıklarımız çok iyi gidiyor. Mümkün olduğunca kumda sürmeye çalışıyorum. Sponsorum yeni ralli motosikleti aldı. Enduro motosikleti ralli motorundan daha hafif. İdolüm, kahramanım İspanyol Laia Sanz. Dünyanın en iyisi o. Dakar Rallisi'nde onu geçme niyetim yok. Ondan öğrenmeye devam edeceğim. Onunla aynı statta bile olmak, benim için bir rüyanın gerçek olması demek."

Kaynak: AA / Spor

Güney Afrika Antalya Dakar Haberler

Bakmadan Geçme

Cemil Akkoçak kimdir? Zafer Partisi Hatay- Antakya Belediye Başkan adayı Cemil Akkoçak kaç yaşında, nereli? Osman Yılmaz kimdir? Zafer Partisi Hatay- Altınözü Belediye Başkan adayı Osman Yılmaz kaç yaşında, nereli? Melis Yıldız Akın kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Merkez Belediye Başkan adayı Melis Yıldız Akın kaç yaşında, nereli? Tulin Yüksel kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Derecik Belediye Başkan adayı Tulin Yüksel kaç yaşında, nereli? İSTANBUL SEÇİM ANKETİ! İmamoğlu mu Kurum mu? İstanbul seçimlerinde kim önde? Dilan Polat, Nez Demir olayı! Dilan Polat, Nez Demir'i affetti mi? Duruşmada neden ağladılar? Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title