Haberler

Kırşehirli gazeteciden 30 yıllık siyasi arşivde unutulmayanlar gün yüzüne çıktı

Güncelleme:

Kırşehirli gazeteciden 30 yıllık siyasi arşivde unutulmayanlar gün yüzüne çıktı Gazeteci Güner, "Fotoğraf ve görüntülerle oluşturduğum 30 yıllık arşivim var"KIRŞEHİR - Kırşehir'in en eski gazetecilerinden birisi ve ilk özel televizyonunun kurucularından Serdar Güner, fotoğraf ve video arşivini...

Kırşehirli gazeteciden 30 yıllık siyasi arşivde unutulmayanlar gün yüzüne çıktı

Gazeteci Güner, "Fotoğraf ve görüntülerle oluşturduğum 30 yıllık arşivim var"

KIRŞEHİR - Kırşehir'in en eski gazetecilerinden birisi ve ilk özel televizyonunun kurucularından Serdar Güner, fotoğraf ve video arşivini gün yüzüne çıkarttı.

Merhum Cumhurbaşkanı Turgut Özal, eski Başbakan Bülent Ecevit ile evinde röportaj, Milliyetçi Hareket Partisi Eski Lideri Alparslan Türkeş'in Kırşehir ziyaretinde karşılanması gibi bir çok devlet adamıyla özel röportajlarda bulunmuş olan Güner, her şeyim Kırşehir'de oluşturduğum arşivim dediği alanı İHA'ya açtı.

Merhum eski Başbakan Bülent Ecevit'in evinde kendisini ağırladığını ifade eden Güner, "Siyasi Partilerin genel başkanlarıyla bir çok anımız oldu. Ecevit, Alparslan Türkeş, Turgut Özal'la bir çok kere bir arada olma imkanı yakaladım. Turgut Özal, 1983'lü yıllar partiler yeni kuruluyor. O dönem bir otelde konuşması var. Mikrofona vurdu ve ses olmadığını söyledi. Bende 'Acele etme sende biraz bekle' demiştim. O dönemlerde Turgut bey'in Başbakan ve Cumhurbaşkanı olacağını hayal bile edememiştik" dedi.

Oluşturduğu arşivini gün yüzüne çıkarmak istediğini de anlatan Güner, "30-35 yıllık arşivin devamında da konser ve mitingler için ses sistemleri kurulumları yapıyoruz. Arşiv çalışmam devlet büyükleri ve sanatçılarla da ileriye dönük devam ediyor. Arşivlerimi ilerleyen dönemlerde de açığa çıkartmak istiyorum" diye konuştu.

Abdal kültürüne sahip çıkılmadı

Kırşehir'de abdal kültürüne sahip çıkılmadığını anlatan Güner, açıklamasında, "Muharrem Ertaş'a, Neşet Ertaş'a, Çekiç Ali'ye zamanında hiç kimse sahip çıkmadı. Neşet Ertaş hakka yürüdükten sonra devletin gündemine çok iyi oturduğunu gördüm. Oysa, daha önce sahip çıkılmalıydı. Merhumun cenazesinde yaklaşık 50 bin kişi vardı. Bu cenaze töreninin ses sistemlerinin de kurulumunu yaptım. Devlet büyüklerinin Kırşehir'de olması da benim unutamadığım anılarımdan bir tanesi oldu" ifadelerini kullandı.

Kırşehir'de, geçmişe dönük medya alanında araştırma yapmak isteyenlerin de kendisine geldiğini belirten Güner, 90'lı yıllarda şimdilerde ise memuriyet yapan ses sanatçılarına da arşivleriyle katkı sunuyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Genel

Turgut Özal Kırşehir Genel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek? AK PARTİ'DEN VEKİLLERE UYARI! AK Parti, vekillerini neden uyardı, olay ne? 23 NİSAN BANKALAR AÇIK MI? 23 Nisan Salı günü bankalar çalışıyor mu? Ziraat, Vakıf, Halkbank, Akbank... BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title