Haberler

Kırşehir'den Arakan'a 350 Bin Lira Yardım

Arakanlı Müslümanlara yardım etmek amacıyla Valilikçe başlatılan 'Arakanlı Müslümanlara Yardım Kampanyası' kapsamında 350 bin 650 lira yardım toplandı.

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan Vali Necati Şentürk, korku ve gözyaşları içinde yurtlarından olan, eşlerinden, çocuklarından ayrı düşen, evleri yıkılan ve işkencelere maruz kaldığı halde tüm dünyanın yaşanan bu zulme sessiz kaldığı Arakanlı Müslümanlara yardım etmek amacıyla Valilikçe başlatılan 'Arakanlı Müslümanlara Yardım Kampanyası'nın sona erdiğini söyledi.

Ahiler diyarı Kırşehir halkının her zaman olduğu gibi bu kampanyaya da duyarsız kalmadığını belirten Vali Necati Şentürk, "Zor durumda kalmış müslüman kardeşlerimize yardım etmek bizim tarihi, milli ve insani görevimizdir.

Kırşehirliler her zaman mazlumların, mağdurların, yardıma muhtaçların yanında olmuştur. Arakan'da öldürülen ve yurtlarından sürgün edilen müslüman kardeşlerimize yardımları esirgemeyen Kırşehirli hemşerilerime teşekkür ediyorum"dedi.

Kırşehirlilerin Bayır- Bucak Türkmenleri ve Halep'e de ciddi destekler sunduğunu belirten Vali Şentürk, "Kırşehir'den daha önce Bayır-Bucak Türkmenlerine ve Halep'e tırlar dolusu yardım göndermiştik.

Bugün de Arakan'da zorda kalan müslüman kardeşlerimize kampanya kapsamında hayırsever Kırşehirlilerin gönüllü bağışları sonucu toplanan 350 bin 650 lira nakdi yardım toplandı.

Toplanan bu yardımı Başbakanlık Afet ve Acil Durum Başkanlığına (AFAD) aktardık"diye konuştu. - KIRŞEHİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yaşam

Necati Şentürk Kırşehir Arakan Bucak Yaşam Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title