Haberler

Kırşehir'deki Gül Yayınevi Kundaklanması Davası Başladı

Kırşehir'de geçen 8 Eylül'de düzenlenen 'Teröre Lanet Yürüyüşü' ardından 4 işyeri ve HDP binasının yakıldığı olaylarla ilgili açılan ilk davaya başlandı. Olaylar sırasında Gül Yayınevi'nin kundaklanması ile ilgili davada 6'sı tutuklu 17 sanık Kırşehir Ağır Ceza Mahkemesi'nde hakim karşısına çıktı. Müdahil avukatları, bugünkü ilk davanın önümüzdeki günlerde açılacak diğer davalarla birleştirilmesini istedi.

Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülen soruşturma sonucu Kırşehir Sulh Ceza Hakimliği'nce 6'sı tutuklu toplam 17 sanık hakkında ilk dava açıldı. İddianamede, 'TCK'nın 216/1, 151, 53, 63, 2/1, 7/1, maddelerinden, Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'nun 28/1, kanuna aykırı toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleme, yönetme, bunların hareketlerin katılma, halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik etme, mala zarar verme, işyeri ve mülk dokunulmazlığını ihlal etme, siyasi parti binasına zarar verme, yangın çıkartarak, öldürmeye teşebbüs' suçlarından 15 yıla kadar hapis cezası verilmesi istendi. İddianamede, şüphelilerin 'Irk ayrımcılığına dayanarak' parti binası ve 4 işyeri yaktığı yer aldı. Savcı, fiillerin halkı kin ve düşmanlığa tahrik etme suçunu düzenleyen maddelerdeki unsurları içerdiği savunuldu.

Bugün başlayan dava nedeniyle Aşıkpaşa Mahallesi Lise Caddesi'ndeki Adalet Sarayı önünde yoğun güvenlik önlemi alındı. Bölgede çevre illerden takviye polis ekipler de görev aldı. Yakılan Gül Yayınevi'nin sahibi Eşref Odabaşı ve diğer ve bazı mağdurların duruşmaya tanık olarak göstermek için yanlarında getirdikleri kişiler "Sizi mahkeme heyeti şahit olarak çağırdığında gelirsiniz" denilerek, duruşma salonuna alınmadı.

Emiyet Müdürlüğü ekipleri sadece davada adı geçen sanıkların salona alabileceklerini, izleyicilerin alınmayacağını belirtince Eşref Odabaşı bu duruma tepki gösterdi. Odabaşı, "8 Eylül'de neredeydiniz? Bu arkadaşların bir kısmı olaya şahit insanlar" dedi. Eşref Odabaşı, Adliye içine girerken, diğerleri Adliye binası önünde beklemeye başladı. Bu arada, mahkeme heyeti 6'sı tutuklu 17 sanığın tek tek ifadelerini almaya başladı.

CHP HEYETİ İZLEDİ

Duruşmayı izlemek CHP Yüksek Disiplin Kurulu Başkanı ve Artvin Milletvekili Uğur Bayraktar, Meclis İdare Amiri Çorum Milletvekili Tufan Köse, Ankara Milletvekili Necati Yılmaz ve Eğitimden Sorumlu Yıldırım Kaya, İl Başkanı Şeref Karaosmanoğlu da duruşmayı izledi.

AÇILACAK DİĞER 4 DAVA İÇİN ÇAĞRI

Bugün başlayan davanın yanı sıra, işyeri yakılan diğer işyerleri ve HDP'nin kundaklanması olayları ile ilgili ayrı davaların açılacağı belirtildi. Müdahil avukatlar, bugün başlayan 'Gül Yayınevi' davası ile soruşturması devam eden diğer 3 işyeri ve HDP binasının kundaklanması olayları ile ilgili açılacak davaların tek dosyada birleştirilmesi gerektiğini söyledi.

OLAYLAR NASIL OLMUŞTU ?

Kırşehir'de 8 Eylül'de düzenlenen 'Teröre Lanet Yürüyüşü' sırasında HDP binası ile birlikte 4 iş yeri yakılmış 28'e yakın işyeri de tahrip edildi. MHP binası önünden başlayan tepki yürüyüşü sırasında gruplar Belediye Kavşağı'nda HDP binasına yönelerek bu parti binasındaki pankartları indirdikten sonra sahibinin HDP'li olduğu iddia edilen kitapevi taşlanarak ateşe verilince olaylar çığırından çıkmıştı. Olaylarla ilgili olarak 84 kişi gözaltına alındı, bunlardan 20'si tutuklandı. - Kırşehir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Başsavcılığı Kırşehir Eylül Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Yahya Kemal Akkurt kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Dulkadiroğlu Belediye Başkan adayı Yahya Kemal Akkurt kaç yaşında, nereli? Nazir Çuhadar kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Andırın Belediye Başkan adayı Nazir Çuhadar kaç yaşında, nereli? Kara Ağaç Destanı canlı izle! Kara Ağaç Destanı 6. bölüm TRT 1 HD izleme linki! 9 gün tatil ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? 9 gün bayram tatili hangi tarihte başlayacak? Çağatay Yurtsever kimdir? Zafer Partisi Kahramanmaraş- Afşin Belediye Başkan adayı Çağatay Yurtsever kaç yaşında, nereli? Otobüs biletlerine zam gelecek mi? Otobüs biletleri ne kadar? Arefe günü resmi tatil mi? Arefe günü yarım gün mü, tam gün mü tatil olacak? 9 Nisan Salı Arefe günü tatil var mı? Serkan Sezgin kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yenişarbademli Belediye Başkan adayı Serkan Sezgin kaç yaşında, nereli? Süleyman Yalvaç kimdir? Zafer Partisi Isparta- Yalvaç Belediye Başkan adayı Süleyman Yalvaç kaç yaşında, nereli? Tamer Yalçın kimdir? Zafer Partisi Isparta- Şarkikaraağaç Belediye Başkan adayı Tamer Yalçın kaç yaşında, nereli? Muhterem Arslan kimdir? Zafer Partisi Isparta- Sütçüler Belediye Başkan adayı Muhterem Arslan kaç yaşında, nereli? Sami Eroğlu kimdir? Memleket Partisi Yozgat Bahadın Belediye Başkan Adayı Sami Eroğlu Kaç yaşında, nereli? Seçimden sonra dolar yükselir mi? Dolar ne kadar olacak, artar mı? Burhan Karakoç kimdir? Memleket Partisi Sivas Sarıkışla Belediye Başkan Adayı Burhan Karakoç Kaç yaşında, nereli? İdil Özkan kimdir? Memleket Partisi Kırklareli Lüleburgaz Belediye Başkan Adayı İdil Özkan Kaç yaşında, nereli?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title