Haberler

Kırşehir'de Yabancı Uyruklu Kişilere Yönelik Uygulama

Kırşehir'de emniyet ekiplerinin koordinesinde yabancı uyruklu şahıslara yönelik huzur ve güvenlik uygulaması kapsamında denetim yapıldı.

Kırşehir'de emniyet ekiplerinin koordinesinde yabancı uyruklu şahıslara yönelik huzur ve güvenlik uygulaması kapsamında denetim yapıldı.

İl Emniyet Müdürlüğü yetkililerinden alınan bilgiye göre, polis, zabıta ve İl Göç İdaresi Müdürlüğü görevlilerinin katılımıyla Suriye, Afganistan ve İran vatandaşlarının yoğun olarak ikamet ettiği ve ve çalıştığı yerlerde uygulama yapıldı.

Yabancılara tanınan hakların uygulanması, kayıt altına alınmayan yabancıların kayıt altına alınması, göçmen kaçakçılığı, yabancıların insan ticareti ve suça karışmalarının önlenmesi, denetim ve kontrollerin sağlanması için başlatılan uygulamada 115 personel görev yaptı.

Ülke içinde seyahat etmeleri için yabancı uyruklu vatandaşlara verilen yol izin ve geçici koruma kimlik belgelerini yanlarında bulundurmaları gerektiği uyarısında bulunuldu.

Ekipler, sık sık ziyaret edilen park ve açık alanlarla umuma açık iş yerlerinde 433 yabancı uyruklu şahsın sorgusunu yaptı. Uygulamada, 8 kimliksiz yabancı uyruklu şahsın tespitleri yapılırken, Birleşmiş Milletler belgesini ibraz edenlere ise kimlik taşıma zorunluluğu hakkında bilgiler verildi.

İkametini izinsiz terk edenlere ise gerekli yasal tebliğler yapıldı.

Kaynak: AA / Güncel

Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title