Haberler

Kırşehir'de Mahsur Kalan Yaklaşık 3 Bin Kişi Yola Çıktı

Kırşehir'de Son İki Gündür Etkili Olan Kar ve Tipi Nedeniyle Şehirlerarası Yollarda Mahsur Kalan Yüzlerce Kişi, Yolların Açılması ile Memleketlerine Hareket Etti.

Kırşehir'de son iki gündür etkili olan kar ve tipi nedeniyle şehirlerarası yollarda mahsur kalan yüzlerce kişi, yolların açılması ile memleketlerine hareket etti.

İki gündür etkili olan kar yağışı nedeniyle kapalı olan Kırşehir-Nevşehir, Kırşehir-Kayseri, Kırşehir-Kırıkkale ve Kırşehir-Ankara karayolu, Karayolları ve belediye ekiplerinin yaptığı çalışmalar neticesinde ulaşıma açıldı. İki gün boyunca Kırşehir'de mahsur kalan yaklaşık üç bin yolcu, Kırşehir Valiliği ve Belediyesi tarafından alınan kararla Kredi ve Yurtlar Kurumu Genel Müdürlüğü'ne bağlı yurtlar ile kaplıca otellerde ve öğretmen evinde misafir edildi. Yolcuların yiyecek ve içecekleri valilik ve

belediyenin hazırladığı kumanyalarla giderilirken, yolculara hem belediye sosyal tesislerinde hem de kaplıca otellerde her türlü hizmet ücretsiz verildi. Valilik ve belediye verdiği hizmetlerle takdir toplarken, ulaşımın yeniden sağlanması ile birlikte yaklaşık 3 bin yolcu öğle saatlerinde otobüslere binerek memleketlerine doğru yola çıktı.

Diğer yandan, yoğun kar yağışı nedeniyle Kırşehir'e bağlı Mucur ilçesinde kayarak devrilen iki yolcu otobüsüne sabah saatlerinde ulaşılabildi. Baran Bingöl'ün kullandığı 34 TE 2116 plakalı otobüs ile Şevket Çelik idaresindeki 34 UJG 21 plakalı Diyarbakır yolcu otobüsü yaklaşık 5 metre yüksekliğindeki karın içerisinden güçlükle çıkarılırken, otobüsleri kurtarma çalışması yaklaşık 5 saat sürdü. Kara saplanıp devrilen ve hurdaya dönen yolcu otobüsleri vinç çekiciler yardımıyla kurtarılarak Mucur'da bulunan

Yücesan Dinleme Tesisleri'ne çekildi. Toplam 88 kişi taşıyan yolcu otobüslerinde can kaybının olmaması sevindirirken, otobüsler şoförlerinin gözetiminde sahiplerini bekliyor.

(AD-SE-GS-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title