Haberler

Kırşehir'de "Dumansız Hava Sahası" Eğitimi

Kırşehir Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu'nda, "dumansız hava sahası" çalışmaları kapsamında eğitim verildiği bildirildi.

Kırşehir Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu'nda, "dumansız hava sahası" çalışmaları kapsamında eğitim verildiği bildirildi.

İl Sağlık Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, öğrencilere tütün mamullerinin zararlarının anlatılması amacıyla Milli Eğitim Müdürlüğü ve Ahi Evran Üiversitesi iş birliğinde eğitim faaliyetleri planlandığı belirtildi.

Yıl boyunca devam edecek eğitimlere Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu'nda devam edildiği ifade edilen açıklamada, Sigara Bırakma Polikliniği bünyesindeki hekimlerin eğitim verdiği vurgulandı.

Tütün mamullerinin içiminden aktif ve pasif şekilde etkilenenler konusunda bilgiler verildiği dile getirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Sağlık Müdürlüğümüz, 'dumansız hava sahası'nı öğrencilere anlatmak için eğitimlere başladı. Müdürlüğümüz koordinesinde Kırşehir Şehit Ömer Halisdemir İmam Hatip Ortaokulu öğrencilerine yönelik 'sigara ve etkileri' konulu eğim verildi. Eğitimlerimiz Müdürlüğümüz Sigara Bırakma Polikliniği hekimlerinden Dr. Yılmaz Solak ve Dr. Bülent Atçeken tarafından verilmektedir. İlkokul,ortaokul ve liseler için İl Milli Eğitim Müdürlüğü, üniversite öğrencileri için Ahi Evran Üniversitesi ile ortak çalışılarak 2017- 2018 eğitim öğretim yılı boyunca eğitimlerimiz devam edecektir."

Kaynak: AA / Güncel

Milli Eğitim Müdürlüğü İl Sağlık Müdürlüğü Kırşehir Politika Güncel Haberler

title