Haberler

Kırmızı Forma Siyah Bant

Ülkeyi Yasa Boğan Büyük Acı Üzerine Federasyon, Ay Yıldızlı Futbolcuların Cumartesi Akşamı Sahaya Kırmızı Forma ve Kollarında Siyah Bantla Çıkması İçin UEFA'ya Başvurdu.

Ülkeyi yasa boğan büyük acı üzerine federasyon, ay yıldızlı futbolcuların cumartesi akşamı sahaya kırmızı forma ve kollarında siyah bantla çıkması için UEFA’ya başvurdu.

TÜRKİYE, şehitlerine ağlarken, Milli Takım’ın, Moldova ile oynayacağı maça kırmızı forma ve siyah bantla çıkması için Futbol Federasyonu harekete geçti. Ülkeyi yasa boğan ve 15 vatan evladının teröre kurban gitmesi üzerine Avrupa Şampiyonası Grup Elemeleri’nde cumartesi günü Moldova ile deplasmanda yapılacak maça , millilerin siyah formayla çıkması fikri benimsenmişti. Ancak, Federasyon Genel Sekreteri Lutfi Arıboğan, bunun yerine futbolcuların kollarına siyah bant takacağını söyledi.

Temaslar sürüyor

Arıboğan, değişik renk ve forma için UEFA’nın izni gerektiğini belirterek, "Terör olaylarına herkes gibi Futbol Federasyonu’da duyarlıdır. Gerek medya, gerekse kamuoyundan tepki için önemli öneriler geldi. Hepsini değerlendiriyoruz. Hepsine de saygı duyuyoruz. Siyah bant ile çıkmamız bile büyük olay. Çünkü bant için, UEFA yetkililerine başvuruda bulunduktan sonra bu başvurunun heyet tarafından kabul edilmesi gerekiyor" diye konuştu.

Başesgioğlu: İzin alınmalı

Ekibimizin kırmızı ağırlıklı formayla sahaya çıkacağını söyleyen Arıboğan, bant için de gözlemci ve temsilcilerin dahi haberdar olması gerektiğini ifade etti. Arıboğan, sözlerini şöyle tamamladı: "Ülke olarak yastayız. Terör çirkin yüzünü ortaya koydu. Federasyon olarak biz her türlü hassasiyeti gösteriyoruz. Acımızı yüreğimizde taşıyoruz. UEFA’nın göstereceği anlayışa göre, cumartesi akşamı umarım kollarımızda siyah bantlarla sahaya çıkarak şehitlerimizi bir kez daha gururla anarız."

Devlet Bakanı Murat Başesgioğlu da federasyon üyelerini kabul ettiği ziyaret sonrası, siyah forma konusuna değinerek, "Tabiki içimiz yanıyor. Türk halkının da içi yanıyor. Zaten halkımız her zaman protestosunu ve tepkisini dile getiriyor. Ama siyah formayla maça çıkmak için UEFA’dan izin almak gerekiyor" dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Haberler

Bakmadan Geçme

title