Haberler

Kırmızı Dipli Mumlar "656. Kırkpınar" İçin Yola Çıktı

Olimpiyatlardan sonra en eski spor organizasyonu olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin 656.'sına davet için kırmızı dipli mumlar hazırlandı.

Olimpiyatlardan sonra en eski spor organizasyonu olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin 656.'sına davet için kırmızı dipli mumlar hazırlandı.

Yağlı güreşin tarihi davet unsuru kırmızı dipli mumlar yurt içindeki ve dışındaki güreşseverlere gönderilmeye başlandı. 10-16 Temmuz tarihlerinde düzenlenecek festival için bu yıl 11 bine yakın çeşitli ebatta mum hazırlandı.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yaptığı yazılı açıklamada, Kırkpınar'ın davet ritüeli kırmızı dipli mum ve davet afişlerinin davetliler için yola çıktığını belirtti.

Kırkpınar'ın sadece bir güreş olmadığını, içinde barındırdığı kültürel ögelerle de öne çıktığını vurgulayan Gürkan, şunları kaydetti:

"Yiğitliğin, mertliğin simgesi olan Kırkpınar Yağlı Güreşleri; 656 yıldır düzenlenen köklü bir organizasyondur. Tarihinden gelen doğal yapısıyla bir kültür oluşturmuştur. Kırkpınar; cazgır, davul, pehlivan, kıspettir. Kırkpınar; Kırkpınar ağası, er meydanıdır, kırmızı dipli mumdur.

Edirne Belediyesi tarafından hazırlanan kırmızı dipli mumlar, her yıl olduğu gibi bu yıl da devlet erkanını, çevre il ve belediye başkanlarını davet etmek için yola çıktı. 656 yıllık bir geleneğe sahip çıkmak isteyen, bu heyecana tanıklık etmek isteyen herkesi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'ne davet ediyoruz."

Kırkpınar'da 656. buluşma için 14 Temmuz'da minik pehlivanlar Kırkpınar Er Meydanı'na çıkacak.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Recep Gürkan Kırkpınar Kültür Sanat Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title