Haberler

Kırkpınar Yağlı Güreşlerinde Altın Puan Kaldırıldı

Edirne Belediyesi Tarafından Organize Edilen ve Bu Yıl 647.'si Düzenlenecek Olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri İçin Hazırlıklar Devam Ediyor. Bu Kapsamda Edirne Belediye Başkan Vekili Namık Kemal Döleneken Belediye Meclis Salonu'nda Eski Kırkpınar Ağaları, Eski Edirne Belediye Başkanları ve Güreş Temsilcileri ile Biraraya Geldi.

Edirne Belediyesi tarafından organize edilen ve bu yıl 647.'si düzenlenecek olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri için hazırlıklar devam ediyor. Bu kapsamda Edirne Belediye Başkan Vekili Namık Kemal Döleneken Belediye Meclis Salonu'nda eski Kırkpınar ağaları, eski Edirne Belediye Başkanları ve güreş temsilcileri ile biraraya geldi.

Bir kısmı basına açık olarak gerçekleştirilen toplantıda, 26 Haziran-3 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan 647. Kırkpınar Güreşleri'nde izlenecek rota belirlendi. Toplantıya katılan Yağlı Güreş Federasyonu Yürütme Kurulu Başkanı Metin Başdemir, 20-22 Mart 2008 tarihlerinde Antalya'da 1. Yağlı Güreş Kurultay'ını yaptıklarını ve burada önemli kararlar alındığını kaydetti.

Yağlı Güreş Federasyonu Yürütme Kurulu Başkanı Metin Başdemir, 'güreşi kısırlaştırıyor' diye birçok kesimden tepki toplayan altın puan uygulamasının kaldırıldığını belirtti. Bu yıl 647.'si düzenlenecek olan Tarihi Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin, bir önceki yıllara oranla daha çekişmeli ve mücadeleci geçeceğini belirten Başdemir, federasyon olarak dopinge karşı büyük bir mücadele başlattıklarını ve yıl boyunca nokta atışları yaparak bunun önüne geçeceklerini öne sürdü. Başdemir ayrıca güreşme yaşının da 40'tan 45'e çıkarıldığını, güreşme süresinin de 47 dakikadan 45 dakikaya düşürüldüğünü kaydetti.

"ALTIN PUAN UYGULAMASI YAĞLI GÜREŞİ KISIRLAŞTIRIYORDU" Antalya'da yapılan kurultayda yağlı güreşile ilgili önemli kararlar alındığını belirten Başdemir, kurultaya hakim olan konunun yağlı güreşin nasıl ayağa kaldırılabileceği olduğunu söyledi. Geçtiğimiz yıllarda uygulanan altın puan sisteminin bu yıl ki güreşlerde uygulanmayacağını belirten Başdemir, "Yağlı güreşin kısırlaştırdığına inandığımız altın puanı kaldırdık. Bütün camianın beklentisi buydu. Alınan bir başka kararda güreş süresi ile ilgili. Bugüne kadar 47 dakika olan güreşme süresi, 35 dakikası maç, 10 dakikası da puanlama güreşi olmak üzere 45 dakikaya düşürüldü. Bu süre içinde galip gelen olmazsa kura sistemine geçilecek. Bu uygulamayı yapıyoruz ve olumlu sonuçlar elde ettik. İzmir Kumluca'da Samsun'da yapılan güreşlerden sonra anladık ki yeni sistemde güreş severler daha kaliteli ve rekabet içinde güreş izleyebilecek." "GÜREŞ SEVERLER BU YIL ÇOK FARKLI BİR KIRKPINAR İZLEYECEK" Bu sene çok farklı bir Kırkpınar yaşanacağını da kaydeden Başdemir, yağlı güreşin gelişmesinde engel olarak görülen yaş probleminin de kaldırıldığını, güreşme yaşının 40'tan 45'e çıkarıldığını belirtti. Bu sistemle güreş yapmak isteyenlerin önünü açtıklarını söyleyen Başdemir, "45 yaş civarında sporcularımız eğer Edirne de ilk 16'ya girerse önümüzdeki yıl kendi kulvarında elemede güreşebilecek. Eğer ilk 16'ya giremezse piyasa güreşlerinde devam edecek." Federasyon olarak dopingle ilgili mücadele etme kararı da aldıklarını söyleyen Başdemir, sezon öncesi ve sezon ortası nokta atışları yaparak güreşçileri denetim altında tutacaklarını da sözlerine ekledi.

(İA-MFS-RA-S)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title