Haberler

Kırkpınar'da "Heykel" Krizi

Edirne'de Tarihi 646. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Edirne Belediyesi ile Kırkpınar Ağası Adem Tüysüz Arasındaki 'Heykel' Anlaşmazlığı Devam Ediyor. Ağa Tüysüz'ün Diktirdiği Heykel, Belediye Ekiplerince Kaldırılarak Kaidesi Yıkıldı. Tüysüz'ün Kardeşi, Yeğeni ve Bir Çalışanı, İş Makinelerinin Önüne Durarak Yıkıma Engel Olunca Gözaltına Alındı.

Edirne'de Tarihi 646. Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nde Edirne Belediyesi ile Kırkpınar Ağası Adem Tüysüz arasındaki ''heykel'' anlaşmazlığı devam ediyor. Ağa Tüysüz'ün diktirdiği heykel, belediye ekiplerince kaldırılarak kaidesi yıkıldı. Tüysüz'ün kardeşi, yeğeni ve bir çalışanı, iş makinelerinin önüne durarak yıkıma engel olunca gözaltına alındı.

Kırkpınar Ağası Adem Tüysüz, heykelini sabah saatlerinde Sarayiçi'ndeki diğer Kırkpınar ağalarının heykellerinin yanına yaptırdığı kaidesinin üzerine koydurdu. Ancak, Edirne Belediyesi yetkilileri heykelin alana konulmasının yasal olmadığını Ağa Tüysüz'e sözlü olarak iletti. Bu duruma tepki gösteren Tüysüz, heykelinin Sarayiçi'ne konulmasının diğer ağalar gibi kendisinin de hakkı olduğunu savunarak ''Benim hakkım olduğu için bu heykeli diktirdim. Belediye Başkanına da bundan sonra gücüm oranında maddi

katkıda bulunacağımı söyledim. Bunun üzerine benden teminat mektubu istedi. Kendisine teminat mektubuyla iş yapmadığımı ilettim. Türkiye'de kanunlar var. 'Yık' derlerse yıkılır, 'yıkma' derlerse yıkılmaz" dedi.

Ağa Tüysüz açıklama yaptığı sırada Edirne Belediyesi'ne ait 2 iş makinesi heykeli kaldırmak için Sarayiçi'ne geldi. Ancak, Ağa Tüysüz'ün kardeşi, yeğeni ve bir çalışanı iş makinelerinin önünde durarak heykelin kaldırılmasını engellemek istedi. Gelişmeler üzerine Çevik Kuvvet ekipleri olay yerine gelerek önlem aldı. Polis, 3 kişiyi direnmelerine rağmen gözaltına alarak, Sarayiçi'ndeki polis noktasına götürdü. Kırkpınar Ağası Adem Tüysüz de bu kişilerle birlikte polis merkezine gitti.

Adem Tüysüz'ün heykeli daha sonra bir iş makinesinin yardımıyla yerinden alınarak kamyona yüklendi. Heykelin kaidesi ise yine iş makineleriyle yıkıldı. Belediye ekipleri yıkılan kaidenin yerine çim döşedi. Edirne Emniyet Müdürü Hanefi Avcı da Sarayiçi'ne gelerek, olayla ilgili bilgi aldı.

(İA-ED-ÖK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title