Haberler

Kırkpınar Başpehlivanı Balaban'dan Başkan Uğur'a Ziyaret

Bu yıl 656'ncısı düzenlenen tarihi Kırkpınar Güreşleri'nde başpehlivan olan İsmail Balaban ve Kırkpınar'da derece elde eden Balıkesir Büyükşehir Belediye spor güreşçileri, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'u ziyaret etti.

Kırkpınar'da başpehlivan olan İsmail Balaban, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'a ziyarette bulundu. Balıkesir'den başpehlivanlar çıkartmak istediklerini söyleyen Başkan Uğur, "İnşallah Mehmet Ali Yağcılar gibi, Kurtdereli Mehmet Pehlivanlar gibi, Sabri Acar'lar gibi, Saffet Kayalılar gibi başpehlivanları çıkartıp güreştireceğiz. Güreşçiler merak etmesin, yağlı güreşlere tam destek" dedi.

"Futbolculara verdiğimiz değeri güreşçilerimize de verirsek, yağlı güreşi dünyaya tanıtırız"

Tören öncesi bir konuşma yapan Başkan Uğur, yağlı güreşlerin sevilerek takdir edilmesini istediklerini ifade etti. Uğur, "Eğer yağlı güreşe iltifat çok olursa ona göre seyircisi bol olursa, yağlı güreşçilerimizi desteklersek maddi ve manevi, gençlerimiz futbolcuların isimlerini ezbere bildiği gibi bizim yağlı güreşçilerimizin ismini de ezbere bilir. O zaman yağlı güreşleri ve ata sporumuzu hak ettiği noktaya taşırız. Bir futbolcuya verilen önem kadar yağlı pehlivanlarımıza da değer verip desteklediğimiz zaman ata sporumuzu dünyaya tanıtırız. Ata sporumuzu geleceğe taşırız. Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak, Karesi Belediye başkanımız Yücel Yılmaz bey ile Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği'nin kuruluşu için harekete geçtik. Mayıs ayı içerisinde bakanlar Kurulu Kararı ve Reisi Cumhurumuzun imzası ile faaliyete geçti. İlk genel kurulumuzu bu binada yaptık. Genel merkezi de burasını yaptık. Hafta sonu Kırkpınar'daydık. İlk encümen toplantımızı Edirne'de yaptık" diye konuştu.

Uğur: "yağlı güreşlerin standardını yükseltmek istiyoruz"

Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği olarak yağlı güreşlerin standartlarını yükseltmek istediklerini söyleyen Başkan Uğur, şöyle konuştu: "Yağlı güreşleri kurallı, kaideli hale getirelim istiyoruz. Yağlı güreş yapılacak sahaların denetimi, kuralı, her sahada yağlı güreş olmasın. Nasıl futbolda, basketbolda ve birçok spor dalında kuralları var. Sahaya bakıyor, federasyonu UEFA'sı bu sahada maç yapılmaz diyor. Bu sahada maç olması için bu şartların olması lazım. Eğer biz disiplin getirirsek, kural, kaide getirip standardı yükseltirsek gençlerimizin talebi olursa, biz yağlı güreşimizi zirveye taşırız. Biz Balıkesir Büyükşehir Belediyesi olarak minder güreşinde de hem A takımımız hem de gençlerimiz Süper Lig'e çıktı. Yağlı güreşte de verdiğimiz destekle Balıkesirli gençler Balıkesir'in ismini duyurmaya başladı. İnşallah Mehmet Ali Yağcılar gibi, Kurtdereli Mehmet Pehlivanlar gibi, Sabri Acar'lar gibi, Saffet Kayalılar gibi başpehlivanları çıkartıp güreştireceğiz. Güreşçiler merak etmesin, yağlı güreşlere tam destek".

Balaban: "Hedefim 3 yıl üst üste birinci olup, altın kemerin ebedi sahibi olmak"

Törende konuşan Kırkpınar Başpehlivanı İsmail Balaban desteklerinden dolayı Yağlı Güreş Düzenleyen Kentler Birliği ve Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Edip Uğur'a teşekkür etti. Güreşe sahip çıkan Balıkesirli belediye başkanlarına da teşekkür eden Balaban, "Kurtdereli Mehmet Pehlivan Güreşleri'ni çok güzel hale getirdiler. Ata sporumuz güreşe Balıkesir sahip çıkıyor artık. Yağlı güreşlerin hak ettiği yere geleceğine inanıyorum. Kırkpınar'da da birincilik bana nasip oldu. Çok çalışmıştık. İnşallah hedefim 3 yıl üst üste birinci olup altın kemerin ebedi sahibi olmak" dedi. - BALIKESİR

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Spor

Balıkesir Büyükşehir Belediyespor Ahmet Edip Uğur İsmail Balaban Kırkpınar Spor Haberler

Bakmadan Geçme

29 MART BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU YAYINLANDI: Bu hafta neler var? Bu hafta BİM'e hangi ürünler geldi? İstanbul'da yangın mı var? İstanbul'da nerede, ne yangını var son dakika! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 29 Mart Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Moritanya'da bir kadın evlenmek istiyorsa kaç kilo olmalıdır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Basketbol tarihinde bir oyuncu kariyerinde en fazla toplam kaç sayı atmıştır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! Dünyanın en uzun öküzü günde kaç litre su içer? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 29 Mart 2024 Cuma! FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! RESİMLİ HAYIRLI CUMALAR MESAJLARI | Hadisli Cuma mesajı! En güzel resimli cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları En yeni Cuma mesajları neler? Kısa, ayetli ve anlamlı Cuma mesajları hangisi? EN İYİ CUMA MESAJLARI: Whatsapp, Facebook Ayetli, resimli, kısa Cuma mesajları! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 29 Mart AFAD ve Kandilli deprem listesi! 29 Mart Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 29 Mart 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı! On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 29 Mart 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 29 Mart Resmi Gazete yayımlandı! 32503 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Teravih namazı 8 rekat kılınır mı?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title