Haberler

Kırkpınar Ağası Selim: Hastalık devam ederse, Kırkpınar seneye de olmaz

Güncelleme:

TARİHİ Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin 3 altın kemerli ağası Seyfettin Selim, Edirne'de yaptıracağı gündüz bakım ve kreş evinin temel atma töreninde yaptığı konuşmada, Kırkpınar'ın bu sene yapılmayacağını söyledi. Selim, "Eğer bu hastalıktan kurtulmazsak Kırkpınar seneye de olmaz" dedi.

Kırkpınar Yağlı Güreşleri ağası Seyfettin Selim'in, Edirne Belediyesi Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim Kreş ve Gündüz Bakım Evi adıyla yaptıracağı binanın temeli Edirne'de törenle atıldı. Şükrüpaşa Mahallesi'nde gerçekleştirilen temel atma törenine Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kırkpınar Ağası Seyfettin Selim, Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün ile davetliler katıldı.

'KIRKPINAR'DAN ÖNCE AÇILIŞINI YAPARIZ'

Açılışta konuşan Kırkpınar'ın 3 altın kemerli ağası Selim, Edirne'de kalıcı bir eser bırakmak için kreş yaptırmak istediğini belirterek, "Bizim Edirne'de kalıcı bir eserimiz olsun istiyoruz. Bu güne nasip oldu. İnşallah burada bize yakışan güzel yapacağız. Projesine uygun bize yakışacak Edirne'ye yakışacak bugünkü teknolojiye uygun güzel bir okul yapmayı hedefledik ve sağ olsun Edirne belediye başkanımız gereken desteği verdi. Yani projeyi hazırlattı, bize de inşaatta burada yol almamız için gereken desteği verdi. Kendisine teşekkür ediyorum. İnşallah Kırkpınar'dan önce beraber bunun açılışını yapacağız" dedi.

'HASTALIKTAN KURTULAMAZSAK, KIRKPINAR SENEYE DE OLMAZ'

Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin yapılması defterinin bu yıl kapandığını söyleyen Selim, "Kırkpınar bu sene kapandı. Daha önce de söylemiştim bu saatten sonra olmaz diye. Eğer bu hastalıktan kurtulmazsak Kırkpınar seneye de olmaz. Kırkpınar ağası bu sene Kırkpınar'a para vermek istemiyor diyorlar, bu okulun bir değişiğini, iki tane sağlık ocağı yapıyorduk ve bitti de. Amaç parayla değil, Kırkpınar'ın hastalıktan dolayı olmayacağı, önce sağlık" diye konuştu.

Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, Kırkpınar Ağası Selim'e teşekkür ederek, "Bugün Değerli ağam Seyfettin Selim'le beraber evlatlarımızı Mustafa Kemal Atatürk'ün ilke ve ışığı doğrultusunda yetiştirecek olan bu nadide eğitim yuvasını Edirne'ye kazandıracak olmanın gurur, heyecan ve mutluluğunu yaşıyoruz. Ne mutlu ki, Seyfettin Selim gibi ağalığı gerçek anlamda layıkıyla yerine getiren bir ağamız var. Ne mutlu ki, Edirne gibi Cumhuriyeti ilelebet payidar kılmaya ant içmiş insanlarımız var. Ne mutlu ki, bütün dünyanın hayranlıkla hala örnek aldığı Mustafa Kemal Atatürk gibi bir liderimiz var" ifadelerini kullandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Spor

Edirne Belediyesi Recep Gürkan Kırkpınar Haberler

Bakmadan Geçme

Çocuklar Duymasın'ın Duygu'su, Hayal Garip eski sevgilisinden şiddet mi gördü? Hayal Garip ne söyledi? Survivor Aysu Keskin kimdir? Aysu Keskin kaç yaşında, nereli? Berat Kandili ne zaman 2024? Berat Gecesi hani güne denk geliyor? Berat Kandili'nde oruç tutulur mu, hangi ibadetler yapılır? Mesut Turan kimdir? Zafer Partisi Hakkari- Çukurca Belediye Başkan adayı Mesut Turan kaç yaşında, nereli? Emekliye zam var mı? Emekliye zam yapılacak mı? Cumhurbaşkanı Erdoğan, Bakan Şimşek üzerinden emeklilere mesaj verdi! ZİRAAT BANKASI EMEKLİ PROMOSON ÖDEMESİ NE KADAR 2024? Ziraat Bankası, emekli promosyon ödemesi kaç TL oldu? 2024 YEREL SEÇİM OY KULLANMA SAATLERİ! 31 Mart oy kullanma saati ne zaman başlıyor, ne zaman bitiyor? Emeklilere promosyon ödemesi ne zaman yapılacak? Başvuru nereden yapılır? E- Devlet başvuru ekranı! Promosyon ödeme başvurusu nereden yapılır? Promosyon ödeme başvurusu nasıl yapılır? Yarın okullar tatil mi? 29 Mart Cuma günü okullar tatil edildi mi, kaç gün tatil edildi? SEÇİM GÜNÜ YASAKLARI 2024: Seçim yasakları nelerdir, ne zaman başlıyor, bitiyor? OY KULLANMAMA CEZASI! Yerel seçimde oy kullanmama cezası var mı, ne kadar? Seçim tarihi değişir mi? Seçim ertelenirse ne zaman, hangi tarihte yapılır? İptal durumunda yeni seçim tarihini duyuruldu! NİSAN AYI MEMUR MAAŞLARI ERKEN ÖDENECEK Mİ? 2024 Nisan ayı memur maaşları bayramdan önce yatar mı? 2024 seçim görevi iptal etme! Seçim sandık görevi iptal edilir mi? Sandık görevine gitmeyenlere ne ceza verilir?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title