Haberler

Kırkmerdiven Şelaleleri Doğal Güzelliğiyle Büyülüyor

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde, Munzur dağlarının arasında bulunan ve ilkbaharla ayrı bir güzelliğe bürünen Kırkmerdiven Şelaleleri ile çevresi ziyaretçilerini büyülüyor.

Tunceli'nin Ovacık ilçesinde, Munzur dağlarının arasında bulunan ve ilkbaharla ayrı bir güzelliğe bürünen Kırkmerdiven Şelaleleri ile çevresi ziyaretçilerini büyülüyor.

Doğal güzellikleriyle yurt içi ve dışından çok sayıda turistin ilgisini çeken Ovacık'ta, Munzur dağlarının arasında bulunan Kırkmerdiven Şelaleleri, eşsiz güzelliğiyle görenleri kendine hayran bırakıyor.

İlkbahar mevsiminde oluşan muhteşem manzarası ve yeşil doğasıyla dikkati çeken şelaleler, hem hafta sonu hem de hafta içi bölgeye gelen misafirlerin uğrak yerlerinden oluyor.

İlçeye bağlı Gözeler köyüne yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki şelalelerin güzelliğini görmek isteyenler, Munzur dağları arasındaki derin vadide 6 saatlik yürüyüş yaparak dört farklı noktada yer alan şelalelere ulaşıyor.

Kar manzarası eşliğinde şelaleleri gezip rengarenk çiçeklerle süslenen doğada hatıra fotoğrafı çektiren ziyaretçiler, bazı zamanlarda da bölgede ayı ve yaban keçileriyle karşılaşarak farklı heyecan yaşıyor.

Doğasevelerden Mehmet Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir grup arkadaşıyla Bodrum'dan Ovacık ilçesine gezi düzenlediklerini söyledi.

Kırkmerdiven Şelaleleri'nin doğa harikası olduğunu anlatan Doğan, şunları söyledi:

"İlçedeki Munzur Gözeleri'ne daha önce birkaç kez gelmiştim. Kırkmerdiven Şelaleleri'ne de ilk defa geliyorum. Burası gerçekten dünyanın hiçbir yerinde görülmeyecek güzelliklere sahip, muhteşem ve bakir doğası var. Umarım bu doğa hep bakir kalır ve bizden sonraki kuşaklar da gelip buraları görebilir. Buraları görmek inşallah torunlarımızın torunlarına nasip olur."

Doğan, şelalelere gezmeye gelen vatandaşların doğayı korumaları gerektiğine işaret ederek, "İnsanların bu doğaya saygı göstermesi gerekiyor. Çünkü doğa olunca yaşam, güzellik ve mutluluk var. Bizler mutlu olursak sağlıklı yaşarız, onun için önce doğa diyoruz. Bu doğada yaşayan bir sürü endemik tür ve buraya has canlı var, insanlar buradaki canlılara zarar vermesin." diye konuştu.

Geziye katılanlardan Bülent Dizi de şelaleleri ilk defa gördüğünü belirterek, "Tunceliliyim ama buraları yeni görme fırsatım oldu. Gerçekten çok güzel bir coğrafyaya sahip, bu doğanın bizler tarafından korunması gerekiyor. Buraya gelirken Kırkmerdiven Vadisi boyunca birçok bitkinin toplanarak satıldığını görmek aslında çok kötü bir şey. O bitki türlerini geleceğe bırakmamız lazım." ifadelerini kullandı.

Kaynak: AA / Kültür Sanat

Tunceli Munzur Ovacık Kültür Sanat Haberler

Bakmadan Geçme

36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 26 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 26 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 26 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title