Haberler

Kırklareli'nden Kısa Kısa

Kan bağışı kampanyası.

Babaeski'de bir tekstil fabrikasında kan bağışı kampanyası düzenlendi.

"Kanınız fidana, fidanlar ağaca" sloganıyla düzenlenen kampanyada, 110 kişi kan bağışında bulundu.

Lüleburgaz Kan Merkezi'nde görevli Doktor Ahmet Sencer Erşen, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fabrika çalışanlarının kan bağışı kampanyasına yoğun ilgi gösterdiklerini söyledi.

Türk Kızılayı tarafından her kan bağışı için bir fidan dikileceğini ifade eden Erşen, bağışçıların hem kan ihtiyacını karşıladığını, hem de doğaya büyük katkı sağladığını belirtti.

Kan bağışının önemli olduğunu kaydeden Erşen, "Gönüllü ve güvenli kan bağışları ile ülkemizin kan ihtiyacını karşılayan Türk Kızılayı'na bağışlanan kanlar, artık sadece hasta ve yaralılara değil doğaya da can verecek. Orman ve Su İşleri Bakanlığı ile Türk Kızılayı'nın iş birliği çerçevesinde bağışlanan her bir ünite kan için fidan dikilecek. Bağışçılarımızın gönüllü kan bağışlarının hatırası sonsuza kadar yaşayacak" şeklinde konuştu.

Muhtarlık hizmet binası yapılıyor

Babaeski Belediyesi'nce muhtarlık hizmet binası yapılıyor.

Belediye Başkanı Abdullah Hacı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Fevzi Çakmak Mahallesi muhtarlık hizmet binası inşaat çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Fen işleri Müdürlüğü ekiplerince yapılan inşaatın kısa sürede tamamlanacağını ifade eden Hacı, muhtar ve mahalle sakinlerine hayırlı olması temennisinde bulundu.

Mahalle Muhtarı Muzaffer Tabak da yeni ve güzel bir hizmet binasında vatandaşlara en iyi hizmeti sunmak için çalışacağını kaydetti.

Muharrem ayı

Bulgaristan Türkleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği Babaeski Şubesi'nce aşure dağıtıldı.

Muharrem ayı dolayısıyla dernek lokalinde düzenlenen etkinlikte 500 kişiye aşure ikram edildi.

Dernek Başkanı Fatma Özcan, etkinliğin ardından gazetecilere yaptığı açıklamada, muharrem ayında birlik, beraberlik, dayanışma ve yardımlaşma duygusunun yoğun yaşandığını söyledi.

Muharrem ayının İslam Dini açısından önemli olduğunu ifade eden Özcan, etkinliğe katılan herkese teşekkür etti. - Kırklareli

Kaynak: AA / Yerel

Türk Kızılayı Lüleburgaz Kırklareli Babaeski Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title