Haberler

Kırklareli'nden kısa kısa

Kırklareli Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Araştırma Görevlisi Ali Haydar Beşer ile yönetim kurulu üyeleri Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür'ü ziyaret etti.

Kırklareli Uluslararası Öğrenci Derneği Başkanı Araştırma Görevlisi Ali Haydar Beşer ile yönetim kurulu üyeleri Kırklareli Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Şengörür'ü ziyaret etti.

Şengörür, Dernek Başkanı Beşer ve yönetim kurulu üyelerini makamında kabul etti.

Beşer, ziyarette, dernek çalışmaları ve dernek üyesi öğrenciler hakkında bilgiler verdi.

Uluslararası öğrencilere verdikleri önemden dolayı Rektör Şengörür'e teşekkür eden Beşer, öğrencilerin ülkeleriyle Türkiye arasında bir kültür elçisi konumunda olduğunu belirtti.

Türkiye'nin eğitim açısından önemli ülkelerden biri olduğunu söyleyen Beşer, farklı ülkelerden öğrencilerin Kırklareli Üniversitesi'ni tercih ettiğini kaydetti.

Uluslararası öğrencilerin kendi kültürlerini Türkiye'ye, Türk kültürünü de kendi ülkelerine aktardığını ifade eden Beşer, kültür ve turizm açısından da önemli bir köprü vazifesi gördüğünü aktardı.

Şengörür de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, dernek çalışmalarında başarılar diledi.

-Elektrik kesintisi

Kırklareli'nde 5 köyde elektrik kesintisi uygulanacak.

TREDAŞ'tan yapılan açıklamada, bakım ve onarım çalışmaları nedeniyle kent merkezinin Erikler, Demirköy ilçesinin Hamdibey, Sivriler, Yeni ve Vize ilçesinin Kızılağaç köylerine yarın (22 Ekim) elektrik enerjisi verilmeyecek.

Söz konusu kesintiler, Erikler köyünde 09.30-14.30, Hamdibey, Sivriler, Yeni ve Kızılağaç köylerinde ise 10.00-16.00 saatleri arasında uygulanacak.

Açıklamada, elektrikli cihazlarının zarar görmemesi için vatandaşların gerekli tedbirleri alması istendi.

Öğrencilere anız yakma zararları anlatıldı

Babaeski Tarım ve Orman Müdürlüğünce öğrencilere anız yakma zararları anlatıldı.

İlçe Tarım ve Orman Müdürü İsmail Küçük, Babaeski Ortaokulu'nda gerçekleştirilen programda, anız yakmanın toprak yapısı ve bitki örtüsüne ile canlılara zarar verdiğini belirtti.

Trakya'nın tarım alanında Türkiye'nin önemli bölgelerinden biri olduğunu ifade eden Küçük, ülkenin bazı hububat ihtiyaçlarının büyük ölçüde Trakya bölgesinden karşılandığını belirtti.

Bilinçli çiftçilik ile tarım alanında bölgenin daha da ileriye götürülmesini istediklerini aktaran Küçük, çiftçilerin hasat sonrası anızlarını yakmaması gerektiğini kaydetti.

Anızların yakılmasıyla toprağında verimliliğinde önemli kayıplar yaşandığını anlatan Küçük, her öğrencinin çiftçilere anız yakılmasıyla oluşabilecek zararları anlatmasını istedi.

Kaynak: AA / Güncel

Bülent Şengörür Kırklareli Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title