Haberler

Kırklareli'nden Kısa Kısa

Lüleburgaz ilçesinde MS 3. yüzyıla ait tümülüs kaçak kazı sonrası tahrip edildi.

Lüleburgaz ilçesinde MS 3. yüzyıla ait tümülüs kaçak kazı sonrası tahrip edildi.

Alınan bilgiye göre, İlçe Jandarma Komutanlığı Akçaköy köyünde 1. Derece Arkeolojik Sit alanındaki Erken Demir Çağı'nda MS 3. yüzyılda yapıldığı tespit edilen tümülüste kaçak kazı yapıldığı bilgisine ulaştı.

Ekipler, bölgeye düzenlediği operasyonda, kimliği belirsiz kişi yada kişilerce kazı yapıldığı tespit edildi.

Kırklareli Müze Müdürlüğü yetkilileri de bölgede yaptığı incelemede kazı ile tümüsün tahrip edildiğini belirledi.

Jandarma ekipleri de kültür ve tabiat varlıklarını yıkmak, bozmak ve zarara uğratmak suçundan soruşturma başlattı.

Elektrik kesintisi

Kırklareli'nde bir köy, yedi mahallede elektrik kesintisine gidilecek.

TREDAŞ'tan yapılan açıklamaya göre, bakım ve onarım ile armatür yenileme çalışmaları nedeniyle, Lüleburgaz ilçesine bağlı Çiftlikköy köyü ile Babaeski ilçesine bağlı Alpullu beldesinin Gülbahçe, Yeni ve Şeker, Vize ilçesine bağlı Çakıllı beldesinin Hürriyet ve Zafer, Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesine Yeni ve Deniz mahallelerine yarın elektrik enerjisi verilmeyecek.

Söz konusu kesintiler Çiftlikköy köyünde 09.00-18.00, Hürriyet ve Zafer mahallelerinde 09.00-18.00, Gülbahçe, Yeni ve Şeker mahalleleri 10.00-14.00, Yeni ve Deniz mahallelerinde ise 13.00-17.00 saatleri arasında uygulanacak.

Açıklamada, kesintiler nedeniyle elektrikli cihazların zarar görmemesi için vatandaşların gerekli önlemleri almaları istendi.

Kaçak balık avına ceza

Vize ilçesinde barajda kaçak balık avlayan 9 kişiye ceza uygulandı.

Vize ilçesinin Aksicim köyü Kazandere Barajı'nda kaçak balık avlanıldığı ihbarını değerlendiren İl Jandarma Komutanlığı ekipleri bölgede çalışmada bulundu.

Ekipler, yürüttükleri çalışmada S.H, R.B, M.A, H.F, M.K, H.İ.B, E.T, N.K ve İ.Ö'yü balık avladığı sırada yakaladı.

Kaçak avlananlar hakkında ceza uygulandı, canlı ele geçirilen balıklar suya bırakıldı.

Öte yandan jandarma ekiplerince balık avında kullanılan malzemeler de el konuldu.

-Demirköy'de muhtar köy halkına iftar verdi

Sivriler Köyü Muhtarı Dursun Saykın, köydeki düğün salonunda 400 kişiyi iftar sofrasında bir araya getirdi.

Okunan duanın ardından Saykın, yaptığı konuşmada, ramazan ayında birlikte oruç açmanın manevi hazzını en iyi şekilde yaşadıklarını söyledi.

Ramazan ayında birlik, beraberlik ve yardımlaşma duygularının en üst seviyede yaşandığını ifade eden Saykın, köy halkının aynı sofrada buluşmasından dolayı mutluluk duyduğunu belirtti.

Kaynak: AA / Güncel

Lüleburgaz Kırklareli Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

BUGÜN (23 Nisan) KARGOLAR AÇIK MI? 23 Nisan'da kargolar çalışıyor mu? PTT, MNG, SÜRAT, TRENDYOL EXPRESS... BORSA BUGÜN KAPALI MI? Borsa, 23 Nisan Salı günü açık mı kapalı mı? Borsa tatil mi? İSTANBUL 23 NİSAN ÜCRETSİZ ETKİNLİKLER! İstanbul'da 23 Nisan etkinlikleri nerede, saat kaçta? 23 NİSAN NEDEN KUTLANIR? 23 Nisan'ın anlamı ne? Serenay Sarıkaya ve Mert Demir sevgili mi? EL ELE GÖRÜNTÜLENDİLER! TBMM ne zaman açıldı? 23 Nisan 1920'de açılan TBMM'nin ilk başkanı kimdir? TBMM nerede ve ne zaman açılmış? TBMM'yi ilk kim açtı? TBMM nedir? 23 NİSAN HASTANE VE ECZANELER AÇIK MI? Bugün eczaneler, sağlık ocakları, hastaneler yarım gün mü? Milli Bayramlar: Milli Bayramlarımız nelerdir? Milli bayramlarımız kaç tanedir, hangileridir? Milli bayramların isimleri ve tarihleri! Hal Ekleri nelerdir? İsmin hal ekleri nelerdir? Hal ekleri cümle içerisinde örnekler ve konu anlatımı! Kaç tane hal eki var? Hacet duası okunuşu! Hacet namazı duası nasıl okunur? Hacet duası nasıl yapılır? Hacet duası Arapça ve Türkçe yazılışı! Galatasaray'ın kaç şampiyonluğu var? Galatasaray en son ne zaman şampiyon oldu? Cleveland Cavaliers Orlando Magic NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! New York Knicks Philadelphia 76ers NBA maçı CANLI izleme linki var mı, maç nereden nasıl izlenir? 23 Nisan Basketbol NBA CANLI İZLE! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 23 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 23 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title