Haberler

Kırklareli'ndeki Arkeolojik Kazıda 2 Yıl Önce Bulunan M.ö.6100 Yılına Ait Olduğu Tahmin Edilen...

Kırklareli'nde 21 yıldır Aşağıpınar ve Kanlıgeçit kazı alanlarında süren arkeolojik çalışmalarda M.Ö.4500 yılından sonra insan oğlunun tarım yaşantısı ve tarım alanında yaptıkları, kullandıkları eşyalar gün yüzüne çıkarıldı.

Kırklareli'nde 21 yıldır Aşağıpınar ve Kanlıgeçit kazı alanlarında süren arkeolojik çalışmalarda M.Ö. 4500 yılından sonra insan oğlunun tarım yaşantısı ve tarım alanında yaptıkları, kullandıkları eşyalar gün yüzüne çıkarıldı.

Kırklareli Vali yardımcısı Abdurahman İnan, Belediye Başkanı Cavit Çağlayan kazı alanını gezdi ve Özdoğan'dan bilgiler aldı. 2014 yılında İstanbul'da yapılacak olan Avrupa Arkeologlar Birliği Kongresi'ne 2 bin 600 kişinin katılmasının beklendiğini belirten Özdoğan, 'Kongrenin logosu olarak kadın heykelciği seçildi. Bu logo hem bizim için bir şeref, hem de Kırklareli'nin tanıtımı için hayırlı olacak. Bu güne kadar bu büyüklükte bir arkeoloji toplantısı hiçbir ülkede yapılmadı. Kongre vesilesi ile turlarla buraya ziyaretçiler getireceğiz. Kırklareli'nin tanıtımı daha da etkili olacak.ödedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kırklareli Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title