Haberler

Yağıştan zarar gören çiftçilere 4,5 milyon lira ödenmeye başlandı

Güncelleme:

Kırklareli'nde, şiddetli yağış ve doludan zarar gören 934 çiftçiye 4 milyon 500 bin lira hasar bedeli ödemelerinin başladığı bildirildi.

Kırklareli'nde, şiddetli yağış ve doludan zarar gören 934 çiftçiye 4 milyon 500 bin lira hasar bedeli ödemelerinin başladığı bildirildi.

Kızılcıkdere köyünde bir kahvehanede çiftçilerle bir araya gelen Kırklareli Valisi Osman Bilgin, hayatın temel unsuru gıdaya erişmekte en büyük emeği çiftçilerin verdiğini söyledi.

Bilgin, çiftçiliğin çok zor bir zanaat olduğunu vurgulayarak, "2020 yılında hem afet hem de salgın hastalıkla ilgili baktığımızda 20 yılda, 30 yılda olan afetler bu yıl oldu. Depremler, sel felaketleri gibi çok ciddi afetlerle karşı karşıya kaldık. İnşallah Allah aziz milletimizi ve dünyadaki tüm insanlığı bu süreçlerden en kısa sürede kurtulmasına vesile olsun." dedi.

15 Haziran-7 Temmuz arasında meydana gelen şiddetli yağış ve dolunun ardından tüm kurumlar ile sahada çalıştıklarını anlatan Bilgin, "Tespitler yapılmıştı. Bunları Tarım ve Orman Bakanlığımıza ilettik. Onlar da Cumhurbaşkanlığına göndererek bu konuda zararın karşılanmasıyla ilgili örnek olabilecek, tespit edilen zararın yüzde 10'unu karşılayacak şekilde ilimize kaynak aktarıldı. Cumhurbaşkanımız özel fonundan ilimize büyük destek verildi." diye konuştu.

Tarım ve Orman Müdürü Funda Eylem Özel de kent merkezinde 660, Babaeski'de 145, Lüleburgaz'da 125 ve Kofçaz'da 4 çiftçinin tarlalarında 45 milyon 700 bin lira hasar tespiti yapıldığını, 934 çiftçinin hesaplarına 4 milyon 500 bin lira hasar bedeli olarak yatırılmaya başlandığını kaydetti.

Kaynak: AA / Güncel

Kırklareli Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title