Haberler

Kırklareli'nde 'Türbanlı Gazeteci' Krizi

Kırklareli İl Genel Meclisi Toplantısını İzleyen Yerel Gazetecinin Taktığı Türban, Dün Olduğu Gibi Bugün de CHP ve AKP'li Üyeleri Karşı Karşıya Getirdi. Yerel Yeşilyurt Gazetesi'nin Türbanlı Muhabiri Merve Cankurt'un Salondan Çıkarılmasını İsteyen CHP'li Üyelerle AKP'liler Arasında Kamusal Alan T...

Kırklareli İl Genel Meclisi toplantısını izleyen yerel gazetecinin taktığı türban, dün olduğu gibi bugün de CHP ve AKP`li üyeleri karşı karşıya getirdi. Yerel Yeşilyurt Gazetesi`nin türbanlı muhabiri Merve Cankurt`un salondan çıkarılmasını isteyen CHP`li üyelerle AKP`liler arasında kamusal alan tartışması yapıldı, sorun gizli oturum kararıyla çözümlendi.

Kırklareli İl Genel Meclisi dün saat 10.00`da gündemdeki Özel İdare Müdürlüğü bütçesini görüşmek üzere Başkan AKP`li Suat Toktar`ın başkanlığında toplandı. Yerel Yeşilyurt Gazetesi muhabiri Merve Cankurt da başında türbanla toplantıyı izlemek üzere salona girdi. Bunu gören CHP`li İl genel Meclisi üyeleri, toplantının yapıldığı yerin kamusal alan olduğunu ve türban ile girilmesinin mümkün olmadığını söyledi. CHP`lilerin itirazına AKP`li üyeler karşı çıktı. Toplantı salonunda havanın bir anda gerginmleşmesi üzerine Başkan Toktan toplantıyı bugün saat 10.30`a erteledi.

YİNE TÜRBANLA GELDİ

Kırklareli İl Genel Meclisi bugün saat 10.30`da Suat Toktar`ın başkanlığında yeniden toplandı. Tartışmanın odağındaki yerel gazeteci Merve Cankurt yine türbanıyla ve bu kez yanına gazetenin Yazı İşleri Müdürü Hacer Gökkaya`yı da alarak salona geldi. Açılış ve yoklamadan sonra CHP`li meclis üyeleri türbanlı gazetecilerin salonda bulunduğunu hatırlatarak, kamusal alana türbanla girilemeyeceğini söyleyip itiraz etti. AKP`li üyeler ise toplantı salonunun kamusal alan olmadığını ileri sürerek buna karşı çıktı. Bunun üzerine AKP ve CHP`liler arasında tartışma çıktı.

SORUN GİZLİ OTURUMLA ÇÖZÜLDÜ

Söz alan CHP Grup Başkanı İbrahim Tezan, AKP`li Meclis Başkanı Suat Toktar`a, ``Benim de başı kapalı akrabalarım var. Ancak burası bir kamu kurumu ve kılık kıyafet yönetmeliğine göre gelinmesi gerekiyor. Bayan arkadaş da görevini yapacak tabii ki, ancak kamu kurumu burası. Siz de görevinizi başkan olarak yapmıyorsunuz, görevinizi kötüye kullanıyor ve kamusal alan yönetmeliğine uymuyorsunuz. Bu nedenle sizin hakkınızda görevi kötüye kullanmak ve kamusal alan yönetmeliğine uymamaktan savcılığa suç duyurusunda bulunacağım`` dedi.

AKP`li Toktar ise, ``Burası kamusal alan değil. Vatandaşların bu toplantıları takip etmesi için ilan veriyoruz. Yerel Yönetimler Kanunu`na göre burası halka açık bir yer. Siz kamusal alanı yanlış biliyorsunuz`` diye cevap verdi.

Tartışmaların ardından CHP`liler gizli oturup talep etti ve oylamaya sunuldu. Oylama sonrası gizli oturum yapılması kabul edildi ve salonda bulunanlar dışarıya çıkartıldı.

``BEN KAMU ÇALIŞANI DEĞİLİM``

Tartışmanın odağındaki türbanlı gazeteci Merve Cankurt, ``Ben babama ait günlük yayın yapan Yeşilyurt gazetesinde 5 aydır muhabirlik yapıyorum. Dün ve bugün buraya bir basın mensubu olarak görevimi yapmak için geldim. CHP`li İbrahim Tezan ise benim başartülü olmamdan rahatsız oldu ve beni dışarıya çıkartmak istedi. Ben kamu kurumunda çalışan birisi değilim. Ben işimi yapmak için buraya geldim. Bu konudan çok üzüntü duyuyorum. Bu kıyafetlerimle her türlü kamu kurumuna girerek görevimi bu zamana kadar yaptım. İbrahim Tezan`ı kınıyorum`` dedi.

Kırklareli İl Genel Meclisi 10 AKP, 10 CHP, 2 DYP, 1 DSP, 1 MHP ve 1 bağımsız üyeden oluşuyor.

Fırat KESKİNKILIÇ- Ali Ümit ÜLKER/KIRKLARELİ, (DHA)

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Okulların Kapanmasına Kaç Gün Kaldı (SAYAÇ)? 25 Nisan Okullar ne zaman, hangi tarihte kapanacak? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 25 Nisan dün gece deprem mi oldu? ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title