Haberler

Kırklareli İşsiz Kalan Çift Kendi İşinin Patronu Oldu

Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde işsiz kalan İlker Bora, aldığı tazminatla eşi Berrin'i de ortak ederek açtıkları çay ocağında kendi işlerinin patronu oldu.

Kırklareli'nin Babaeski ilçesinde işsiz kalan İlker Bora, aldığı tazminatla eşi Berrin'i de ortak ederek açtıkları çay ocağında kendi işlerinin patronu oldu. Çay ocağına kadın eli değdikten sonra müşterilerinin arttığını ifade eden Berrin Bora, Ben eşimi zaman zaman kıskansam da onunla birlikte çalışmak çok zevkli. Hayatımızı her anlamda ortaklaşa yaşıyoruz dedi.

Babaeski ilçesinde çalıştığı fabrikasının kapanmasıyla işsiz kalan 1 çocuk babası İlker Bora(40), tazminatının bir kısmı ile borçlarını öderken, aynı yaştaki 18 yıllık eşi Berrin Bora'nın tavsiyesi üzerine çay ocağı açtı. Berrin Bora, oçağın başına geçip, çay ocağına gelenlere masalarda oyun oynanmasını yasaklayıp, kadın müşteri sayısını arttırdı. Berrin Bora, Yaklaşık 3 yıl önce eşimin çalıştığı fabrika kapandı. Bizde böyle bir iş yapmaya karar verdik. Birlikte esnafa çay dağıtıyoruz. Ben asıl muhasebeciyim. Ticaret lisesi mezunuyum. Muhasebecilik yapmadım. Şimdi kendi işimin muhasebeciliğini yapıyorum. Üniversiteye hazırlanan bir kızım var. Buradan kazandığımız parayla onu okutuyoruz. İşlerimiz çok iyi ve her geçen gün daha çok müşterilerimiz artıyor. Buradan kazandığımız parayla evimizi, arabamızı da aldık. Fabrika kapanıp işsiz kalmasaydı eşim böyle bir iş yeri sahibi olamayacaktık dedi.

İşyerinde olduğu gibi evde de her şeyi beraber yaptıklarını anlatan Berrin Bora, Sabah eşim iş yerini açıyor. Akşam birlikte eve gidiyoruz. Evde temizliği ve yemeği de birlikte yapıyoruz. Eşim evin tozunu alıyorsa, ben yemek yapıyorum. Yaşamı ortak paylaşıyoruz. Ben eşimi zaman zaman kıskansam da onunla birlikte çalışmak çok zevkli. Hayatımızı her anlamda ortaklaşa yaşıyoruz. Burada çarşı esnafı çaylarımızı çok beğeniyor. Buraya daha önce sadece erkekler gelip az da olsa masalarda oyun oynanıyordu. Ben oyunu kaldırdım. Burada oyun oynanmasını istemedim. Sadece erkeklerin geldiği bir yer olmaktan çıktı burası. Şu an erkeklerde geliyor ve sohbet ediyoruz, kadınlarda geliyor. Kadınlar hiç bir şeyden korkmasın. Her şeyin üstesinden gelebilirler. İş yok kimse demesin. Her yerde iş var, sadece insanların çalışmak için gönlü olsun. Cesareti olsun şeklinde konuştu.

İlker Bora ise 16 yıl çalıştığı şirketinin kapandığını ve böyle bir yer açmaya karar verdiklerini anlatarak, 3 yıl önce böyle bir yer açma kararı aldık. İyi ki açmışız. Maddi olarak geçim sıkıntısı çektiğimiz dönemlerde aldığım tazminatla bu iş yerini açtık. Çok iş aradım bulamadığım için böyle karar aldık. İşsiz kalmasaydım belki böyle bir iş yeri sahibi olamayacaktım. Eşimle çalışmak çok güzel. Buradan kazandığımız parayla kızımızı okutuyoruz. Bu yıl üniversite sınavına girecek. Emekliliğimize 6 yıl kaldı ikimizin de. Kira ve sigortamızı beraber kazandığımız parayla ödüyoruz. Kıskançlık zaman zaman oluyor. Eşimle çalışmak çok güzel. Ben dışarıda olduğum için kasayı dükkanı emanet ettiğim gözüm arkada kalmıyor. Eşim benden daha iyi kahve yapıyor. Ben kahve yaptığımda müşteri hemen fark ediyor. Müşteri potansiyeli arttı. Herkese eşiyle iş yeri açıp birlikte çalışmalarını öneriyorum dedi.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Kırklareli Babaeski Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Üsküdar- Samandıra metro hattı neden çalışmıyor? Üsküdar- Samandıra metro hattında kaza mı oldu? Şevket Çoruh'a Arka Sokaklar'a geri mi dönüyor? Arka Sokaklar'a ne zaman geri dönecek? 1 Mayıs'ta Taksim meydanında kutlama yapılacak mı? Vali açıklama yaptı mı? 24 Nisan'da okullar tatil mi? 24 Nisan tatil mi? 24 Nisan'da okullar tatil olacak mı? ANKARAGÜCÜ- BEŞİKTAŞ MAÇI: ZTK maçı ne zaman, nerede oynanacak? Ankaragücü- Beşiktaş maçı izle! 1 Mayıs'ta Taksim Meydanı açık mı? 1 Mayıs kutlamalarına izin verilecek mi? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç öldü mü? Hasan Kılıç neden öldü, kaç yaşındaydı? Hasan Kılıç kimdir? İsmailağa Cemaati'nin lideri Hasan Kılıç nereli, kaç yaşında? MOTORİNE İNDİRİM Mİ GELİYOR? Motorine ne kadar indirim geliyor? GÜNCEL AKARYAKIT FİYATLARI! Müge Anlı'da büyük yüzleşme! Kocasını terk edip büyüttüğü üvey oğluyla kaçan kadın ne dedi, olay ne? Hande Sarıoğlu ve Yağmur Çevik neden kavga etti, olay ne? ARTO BİLE AYIRAMADI! Devlet Bahçeli ve Mehmet Şimşek arasında gerginlik! Mehmet Şimşek ilk açıklamasında ne dedi? "Yerel halk" tartışması ne? Cem Yılmaz kaç yaşında? Cem Yılmaz'ın uzun yaşama sırrı ne? Mustafa Kemal Atatürk'ün ÇOCUKLAR için söylediği sözler! Atatürk, çok sevdiği çocuklara ne dedi? Üsküdar- Samandıra metro hattında arıza! M5 METRO ARIZALI MI? Üsküdar metrosunda ne arıza var, ne zaman giderilecek?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title