Haberler

Kırklareli'de "Hipertansiyon" Konferansı

Kırklareli Devlet Hastanesi Kardiyoloji Bölümü uzmanı Dr.

Kırklareli Devlet Hastanesi Kardiyoloji Bölümü uzmanı Dr. Nihal Tefik, dünyada her 3 kişiden birinin hipertansiyon hastası olduğunu belirtti.

Kırklareli Sağlık Müdürlüğü tarafından Kültür Merkezi'nde "Hipertansiyon" konferansı düzenlendi. Dr. Tefik, konferansta yaptığı konuşmada, "Dünyada her 3 kişiden biri hipertansiyon hastası. Türk Hipertansiyon ve Böbrek Hastalıkları Derneği tarafından yapılan çalışma var. 31 bin kişiye ulaşılmış, tansiyonları ölçülmüş ve kayıt altına alınmıştır. Erkeklerin yüzde 28'i, kadınların ise yüzde 36'sının hipertansiyon hastası olduğu ortaya çıktı. Fakat hastaların sadece 3'te 1'i hastalığının farkında olurken, geri kalanı farkında değil" dedi.

Herhangi bir rahatsızlık hissedilmedikçe doktora gitme ihtiyacının duyulmadığını, bazı hastalarında rahatsızlık hissetseler bile doktora gitmeyi ertelediklerini anlatan Tefik, şöyle devam etti:

"Daha çok sağlıklı yaşam koşullarını arama şeklinde değil, başı, karnı ağrıdığında doktora gitme eğilimindeler. 'Nasıl sağlıklı yaşarım, ne yapsam daha sağlıklı olurum-' diye bir düşünce yok. Birçok kişi tansiyonunun yüksek olduğunun farkında değil. Tansiyonunun yüksek olduğunu bilen 5 kişiden 1'i etkin bir biçimde tedavi edilmektedir."

Kırklareli Sağlık Müdür Vekili Dr. Çiğdem Cerit de bulaşıcı hastalıkların önümüzdeki 10 yıl içerisinde yüzde 3 azalacağının tahmin edildiğini, bulaşıcı olmayan hastalıklarda ise yüzde 17 gibi bir artış beklendiğini kaydetti.

- KIRKLARELİ

Kaynak: AA / Yerel

Kırklareli Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title