Haberler

Kırklareli'de Halk Oyunları Yarışması Yapıldı

Kırklareli'de, Milli Eğitim Müdürlüğünce Organize Edilen, "Geleneksel" ve "Stilize Dal"Da Halk Oyunları İl Birinciliği Yarışması Yapıldı.

Kırklareli'de, Milli Eğitim Müdürlüğünce organize edilen, "Geleneksel" ve "Stilize Dal"da halk oyunları İl birinciliği yarışması yapıldı.

Kırklareli Milli Eğitim Müdür Vekili Yasin Özdil, Atatürk Spor Salonu'ndaki açılış konuşmasında, milli kültür olan halk oyunlarını yaşatmak ve bunları gelecek kuşaklara aktarmanın milli bir görev olduğunu belirtti.

Yarışmaya katılan 11 okulun halk oyunları ekipleri, il birincisi olmak için mücadele etti.

Yarışmada geleneksel dal küçüklerde Lüleburgaz Hürriyet İlköğretim Okulu, yıldızlarda Lüleburgaz Sanayi ve Ticaret Odası İlköğretim Okulu ve gençlerde Lüleburgaz Anadolu Lisesi birinci oldu.

Yaygın eğitim kurumlarında stilize dalda ise Babaeski Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü, küçüklerde Kırklareli Atatürk İlköğretim Okulu, yıldızlarda Kırklareli Atatürk İlköğretim Okulu ve gençlerde Kırklareli Anadolu Lisesi birinciliği elde etti.

Yarışmada dereceye girenlere plaketlerini Milli Eğitim Müdür Vekili Yasin Özdil, Halk Oyunları Kırklareli İl Temsilcisi Hayati Gürer verdi.

- KIRKLARELİ

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title