Haberler

Kırkağaç Jandarma Alayındaki Kan Testleri

Jandarma Genel Komutanlığı, Manisa Kırkağaç 6. Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanlığında, Acemi Eğitimi Gören Erlere Yapılan Kan Testlerine İlişkin Haber ve Yorumların Gerçeği Yansıtmadığını İfade Etti.

Jandarma Genel Komutanlığı, Manisa Kırkağaç 6. Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanlığında, acemi eğitimi gören erlere yapılan kan testlerine ilişkin haber ve yorumların gerçeği yansıtmadığını ifade etti.

Jandarma Genel Komutanlığı Genel Sekreterliğinden yapılan açıklamada, bazı basın yayın organlarında, Manisa Kırkağaç 6. Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanlığı'nda acemi eğitimi gören erlere kan testlerinde usulsüzlük yapıldığı şeklinde haber ve yorumlara yer verildiği anımsatıldı.

Açıklamada, TSK Yönetmeliği gereğince, acemi eğitim gören erler arasından komando adaylarını belirlemek amacıyla, Milli Savunma Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığı arasında yapılan protokol doğrultusunda il sağlık müdürlüklerine bağlı verem savaş ekiplerince mikrofilm çekim ve değerlendirme işlemlerinin yapıldığı ifade edildi.

İlgili birlik komutanlığı tarafından ihaleyle yetkili ve yeterliliği bulunan özel firmalara tam kan, tam idrar ve Hepatit-B testleri yaptırıldığı vurgulanan açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Bu işlemler, TSK Sağlık Komutanlığınca görevlendirilen sağlık kurulu tarafından kontrole tabi tutulmaktadır. Bu paralelde, Manisa Kırkağaç 6'ncı Jandarma Komando Eğitim Alay Komutanlığı'nca, tam kan, tam idrar ve Hepatit-B testlerinin yaptırılması özel bir firmaya ihale ile verilmiş ve bu firma tarafından 13-14 Eylül 2006 tarihlerinde yapılmıştır.

TSK Sağlık Komutanlığı Sağlık Kurulu tarafından 15 Eylül 2006 tarihinde yapılan kontrolde, tam kan sonuçlarının bir kısmında değerlerin aynı olduğu görülmüş ve yapılan araştırmada tam kan tetkikinin yapılmasında kullanılan özel firmaya ait cihazın bilgisayarındaki hemacom programındaki arızadan kaynaklandığı tespit edilmiştir. Bunun üzerine söz konusu testler ilgili firmaya 18-21 Eylül 2006 tarihleri arasında yeniden yaptırılarak, işlem yönetmeliğe uygun bir şekilde tamamlanmıştır.''

Açıklamada, işleme tabi tutulan acemi erlerin halen acemi eğitimine devam ettiği ve daha önceki dönemlerde de aynı işlemlerin yapıldığı belirtilerek, ''Herhangi bir aksaklık yaşanmamıştır. Söz konusu haber ve yorumlar gerçeği yansıtmamaktadır'' denildi.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

FACEBOOK CUMA MESAJLARI 2024: Resimli, en iyi, en yeni Facebook Cuma mesajları! Cuma mesajları, resimli Cuma mesajları! Kısa Cuma mesajları Fenerbahçe'de kimler penaltı kaçırdı, kaç penaltı kaçtı? Livakoviç kaç penaltı kurtardı? 19 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? Fenerbahçe elendi mi? Fenerbahçe Avrupa'dan elendi mi (UEFA Konferans Ligi 19 Nisan Cuma)? (Fenerbahçe -Olympiakos) 19 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 19 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 19 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 19 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 19 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 19 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 19 Nisan Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 19 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 19 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 19 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? Fenerbahçe turu geçti mi, maç uzadı mı, penaltılara mı gitti?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title