Haberler

Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı

Çorum Sağlık Müdür Yardımcısı Ali Yılmaz, 18 Nisan 2007 Tarihinden İtibaren Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı Şüphesiyle Sağlık Kuruluşlarına 23 Kişinin Başvurduğunu Söyledi.

Çorum Sağlık Müdür Yardımcısı Ali Yılmaz, 18 Nisan 2007 tarihinden itibaren Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı şüphesiyle sağlık kuruluşlarına 23 kişinin başvurduğunu söyledi.

Konuya ilişkin olarak bir açıklama yapan Ali Yılmaz, bu yıl havaların erken ısınmasıyla birlikte Nisan ayının ortalarından itibaren bazı vatandaşların Kırım Kongo Kanamalı Ateşi Hastalığı şüphesiyle sağlık kuruluşlarına müracaat ettiğini söyledi. 18 Nisan 2007 tarihinden itibaren il genelinde hastalık şüphesiyle sağlık kuruluşlarına 23 kişinin başvurduğunu ifade eden Yılmaz, "Tedavi altına alınan 23 kişiden 11'i iyileşerek taburcu edildi, 3'ü ise hayatını kaybetti. Hastalardan 5'i Ankara Numune

Hastanesi'nde 4'ü de Çorum Devlet Hastanesinde bulunuyor" dedi.

Hayatını kaybedenlerin Kırım Kongo Kanamalı Ateşi hastalığından öldüğünün henüz netlik kazanmadığını vurgulayan Ali Yılmaz, "Bu konuda ancak kesin laboratuar sonuçlarının gelmesiyle bir açıklama yapılabilir. Şu anda araştırmalar devam ediyor. Üç ölüm vakasında da herhangi bir kene hikayesi bilinmiyor" diye konuştu.

Yılmaz, geçen yıl il genelinde hastalıkla ilgili gerekli bilgilendirme çalışmasını yaptıklarını ancak bu yıl içinde olası vaka görülen yerlerde de yeniden toplantılar yapıldığını sözlerine ekledi.

(BÖ-BÖ-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title