Haberler

Kırıkkaleli Şehit Uzman Çavuş Gözyaşları Arasında Toprağa Verildi

Bingöl'ün Genç İlçesinde Güvenlik Kuvvetleri ile Teröristler Arasında Çıkan Çatışmada Şehit Olan Uzman Çavuş Mustafa Uğureli Kırıkkale'de Toprağa Verilirken Cenaze Töreni Sırasında, 'Kahrolsun PKK', 'Vatan Sana Canım Feda' ve 'Kandil PKK'ya Mezar Olacak' Sloganları Atıldı

Bingöl'ün Genç ilçesinde güvenlik kuvvetleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Uzman çavuş Mustafa Uğureli Kırıkkale'de toprağa verilirken cenaze töreni sırasında, ''Kahrolsun PKK'', ''Vatan sana canım feda'' ve ''Kandil PKK'ya mezar olacak'' sloganları atıldı Bingöl'ün Genç ilçesi Kavaklı köyü kırsal alanında güvenlik kuvvetleri ile PKK'lı teröristler arasında çıkan çatışmada şehit olan Uzman çavuş Mustafa Uğurelli (27), memleketi Kırıkkale'de gözyaşları arasında toprağa verildi.

Elazığ'dan uçakla Ankara'ya, buradan da ambulansla Kırıkkale'ye getirilen şehit Uzman çavuş Mustafa Uğurelli'nin cenazesi ilk olarak evine götürüldü. Cenazenin eve getirilişi sırasında şehidin gözyaşlarına boğulan ailesini, komutanlar sakinleştirmeye çalıştı. Uzman çavuş Mustafa Uğurelli'nin cenazesi, evinden alınarak Nur Camii'ne getirildi. Öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazının ardından şehit Uğurelli'nin bayrağa sarılı naaşı, bir süre top arabasında taşındı. Şehit cenazesinin taşınması sırasında ''Şehitler ölmez vatan bölünmez'', ''Kahrolsun PKK'', ''Vatan sana canım feda'', ''Kandil PKK'ya mezar olacak'' gibi sloganlar atıldı. Daha sonra askerler tarafından omuza alınan şehit Uğurelli'nin naaşı, Kırıkkale Şehitliği'nde dualar ve gözyaşları arasında toprağa verildi.

Cenaze töreni esnasında şehit eşi Duygu Uğurelli ile şehidin annesi Fadime Uğurelli'nin tabuta sarılarak ağlaması ile 3 yaşındaki kızı Yağmur'un babasının fotoğrafını öpmesi yürekleri burktu. Anne Fadime ve şehit eşi Duygu Uğurelli yakınlarının yardımı ile güçlükle cenazenin yanından uzaklaştırıldı Cenaze törenine Kırıkkale Valisi Mustafa Bedreddin Demirel, AK Parti Kırıkkale Milletvekilleri Vahit Erdem, Mustafa Özbayrak, MHP Milletvekili Osman Durmuş, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Tuncer Aka, Jandarma Alay Komutanı Albay Fuat Karatay, Belediye Başkanı Veli Korkmaz, Cumhuriyet Başsavcısı Metin Yandırmaz, askeri erkan, şehit yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

(SY-BÖ-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

title