Haberler

Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner Açıklaması

Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, Kırıkkale'nin okul öncesi eğitimde Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu söyledi.

Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, Kırıkkale'nin okul öncesi eğitimde Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu söyledi.

Kırıkkale'de Okul öncesi eğitimin yaygınlaştırılması amacıyla yürüyüş düzenlendi. Kırıkkale Belediyesi önünden başlayan ve Cumhuriyet Meydanı'na kadar süren yürüyüş de renkli görüntüler oluştu. Belediye bandosu eşliğinde meydana kadar yürüyen minik öğrenciler, giydikleri rengarenk kıyafetleriyle dikkat çektiler.

Yürüyüşün ardından, MKE Kurumu Açıkhava Düğün Salonunda okulların yıl içinde hazırladıkları gösteri ve oyunlar sergilendi.

Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner, burada yaptığı konuşmada, Kırıkkale'nin okul öncesi eğitimde Türkiye ortalamasının üstünde olduğunu söyledi.

Güner, "Geleceğimize yön verecek olan çocuklarımızın her zaman yanındayız. Bugün ilimizde yüz akımız, ışıltımız olan sevgili yavrularımızın eğitim ve öğretim fırsatından yararlanmaları için, diğer illere göre okul öncesi eğitimi yükseltmek için buradayız. Kırıkkale okul öncesi, okullaşma oranında, Türkiye ortalamasının üstünde bir orana sahip. Kırıkkale'de yaşayan vatandaşlarımızın okul öncesi eğitime de daha da önem vermelerini istiyorum. Okul öncesi eğitim herkes için önemlidir" dedi.

Kırıkkale Milli Eğitim Müdürü Mehmet Peker ise okul öncesi eğitimin, çocuklar için çok önemli olduğunu, okul öncesi eğitimde 5 yaş grubunda, Türkiye genelinde 32 ilin zorunlu eğitim kapsamına alındığını, bu iller arasında Kırıkkale'nin de bulunduğunu bildirdi.

Peker, "İlimizde 10 bağımsız ana okulu mevcut. 2 adet özel anaokulu, 195 okul öncesi eğitim sınıfı bulunmaktadır. Yapılan destekler ve geliştirilen projeler ile bu sayıyı en yükseğe çıkarmak için gayret göstereceğiz" diye konuştu.

- KIRIKKALE

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title