Haberler

Kırıkkale: "Su" Meselesi Köylüleri Mahkemelik Etti

Kırıkkale'nin Sulakyurt İlçesi Güzelyurt Beldesi'ne Bağlı 3 Köyün Su Meselesi, Mahkemelik Oldu.

Kırıkkale'nin Sulakyurt İlçesi Güzelyurt Beldesi'ne bağlı 3 köyün su meselesi, mahkemelik oldu.

Esenpınar Köyü Muhtarı Osman Yıldırım ve Alişeyhli Köyü Muhtarı Emrullah Aslan, uzun yıllardır kullandıkları Şarlak Çeşmesi suyunun Danacı Köyü'ne pay edilmesine tepki göstererek, "Oy uğruna yapılmış bir projedir. Yöneticilerimiz ve siyasetçilerimiz yanlış yapıyorlar. 4 km tapulu arazimizden suyu götürmek, gaspa eşdeğerdir. Alişeyhli ve Esenpınar köy sakinleri olarak Bölge İdare Mahkemesi'ne suyumuzun 3. bir köye pay edilmemesi için başvuruda bulunduk. Yasal yollardan hakkımızı arayacağız. Su bize zaten yetmiyor. Neden başka bir köye daha verilsin. Özellikle kışın malımız susuz kalıyor. Yazında kuraklık başlayınca zorda kalıyoruz" dedi.

Danacı Köyü Muhtarı Halil Aluç ise, "Orman sınırları içerisindeki tapu kayıtlarında Şarlak Çeşmesi suyunun kullanım hakkının 3'te 1 oranı bize aittir. Bu gerçek tapu kaydımızda mevcuttur. Köyümüzde su sıkıntısı olması dolayısıyla Kırıkkale Valiliği tarafından İl Özel İdare Müdürlüğü aracılığıyla köyümüze Şarlak Çeşmesi'nden su verilmesi uygun görüldü. İhale edildi. Müteahhit firma Şarlak Çeşmesi civarına bir depo yaparak suyu depoda topladıktan sonra 3 köye verecek. Buradan borularla suyumuz köye ulaştırılacak" ifadelerini kullandı.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title