Haberler

Kırıkkale'nin Gelinlikleri Yabancı Ülke Kızlarının Gözdesi

Kırıkkale'de hazırlanan gelinlikler, Ruslar ve Japonlar başta olmak yabancı kızların ilgi odağı oldu.

Evlilik hazırlığı yapan genç kızlar, gelinliklerini Kırıkkale'den almaya başladı. Kırıkkale'deki modellerin kendi memleketlerinde bulunmadığını belirten yabancı kızlar kente adeta akın ederken, Kırıkkale'de dikilen gelinliklerin ucuz ve kaliteli olduğunu belirtiyorlar.

Özellikle Rus ve Japon kızlar yoğun olarak Kırıkkale'den gelinlik siparişi verirken, yabancı ülke genç kızlarının bu tercihi gelinlik üreticilerini sevindirdi.

Üreticiler, hazırladıkları modelleri internet sitelerinde yayınlarken, sitelerin çok sayıda kişi tarafından ziyaret edilmesi, Kırıkkale'de gelinlik üretimi yapan firmaların iştahını kabartıyor.

Rusya'ya gelin olarak giden Fadime Güral, gelinliklerin modelleri ve fiyat avantajları nedeniyle genç kızlar tarafından tercih edildiğini ifade ederken, "Kırıkkale'nin nerede olduğunu bilmiyordum. Ankara'da bulunan bir arkadaşıma yardımcı olmasını istedim. O da kabul etti. Ardından Türkiye'ye giriş yaptım. Daha sonra Kırıkkale'ye gelerek gelinlik aldım" şeklinde konuştu.

Kırıkkale esnafının güler yüzlü ve yardımsever olduğunu ifade eden Güral, "Ben de bu ilgiye karşı daha fazla gelinlik alıp arkadaşlarıma göstereceğim. Onların da Kırıkkale'den alışveriş yapmaları için çalışacağım. Rusya'da birçok genç kızın da buradan gelinlik siparişi verdiğini duydum" dedi.

Dünyanın birçok ülkesinden sipariş aldıklarını ifade eden üreticiler ise özellikle Rusya ve Japonya'dan talep olduğunu ifade ettiler.

Gülşah Gelinlik Moda Evi sahibi Mustafa Düğeroğlu, Kırıkkale'nin, gelinlik dikim sektöründe Türkiye genelinde marka olma yolunda emin adımlarla ilerlediğini belirterek, "Önceden Makine Kimya Endüstrisi fabrikalarıyla anılan şehir, bundan sonra gelinlikleriyle anılacak. İnternet sayesinde dünya pazarında yerimizi almaya başladık" dedi.

(ES-BÖ-CMH-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title