Haberler

Kırıkkale: Kırıkkale'de "Kadına Yönelik Şiddeti Kınama Günü" Etkinliği

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddeti Kınama Günü Nedeniyle Uçan Süpürge Kadın Örgütü Tarafından Kırıkkale'de Bir Program Yapıldı.

25 Kasım Kadına Yönelik Şiddeti Kınama Günü nedeniyle Uçan Süpürge Kadın Örgütü tarafından Kırıkkale'de bir program yapıldı.

Kültür Merkezi Toplantı salonunda gerçekleştirilen programda, "Erken Evlilik" konusu ele alındı. Psikolog Feride Yıldırım Güneri'nin açılış konuşmasını yaptığı programa katılan Kırıkkale Valisi Mustafa Bahrettin Demirer, kadın erkek eşitliğinin kağıt üzerinde kaldığını söyledi. Demirer, "Yaşadığımız hayatın adeta bir parçası haline gelen şiddetten kadınlarda payını alıyor. Ancak önceden medya bu kadar etkili olmadığı için bizim olan bitenden haberimiz olmuyordu. Her gün kadına yönelik şiddeti nefretle seyretmek zorunda kalıyoruz. Nahoş hadiselerin yaşandığına şahit oluyoruz. Şiddetin sebebi ekonomik olabilir ama tek sebebi bu değil. Anadolu da aileler ekonomik güçlükler nedeniyle çocuklarını evlendirdikten sonra yanlarına alıyorlar. Bu yüzden aile içerisinde bir geçimsizlik ve kavga başlıyor. Geçimi zor olan aileliler çocuklarını ekonomik bağımsızlığın kazanmadan evlendirmesinler. Eğer bunlar olmaz ise evlilikte tartışmalar kavgalar başlıyor. Dünyaya baktığımızda kadın erkek eşitliği gerçek hayatta değil kağıt üzerinde var. Ülkemizde bu konunun üzerine gidildikte olumlu neticeler almak mümkün. Ancak sürecin uzun olacağını sanıyorum" dedi.

Uçan Süpürge Kadın Örgütü adına konuşan Güneri, "Aile içi şiddete karşı yasalar 1999 yılında ülkemizde çıktı. Bunu kadın koruma kuruluşları takip etti. Şiddetin kınanması için eylemler yapılmaya başlandı. Bugün gelinen noktada iyi ilerlemeler kaydettik. 3 gün boyunca şehirde kalarak okullarda programlar yapacağız. Okul Aile Birlikleri ile işbirliğine geçerek onları bilgilendireceğiz .Şiddetle ilgili anketler düzenleyerek kadını huzursuz eden şiddetin oranını tespit edeceğiz" dedi.

Programda erken yaşta evlendirilmiş bayanların hayatlarını dile getiren "Tatlı Yiyelim Tatlı Konuşalı" adlı filim davetlileri izlettirildi. Kültür Müdürlüğü Toplantı salonunun doğalgaz dönüşümü nedeniyle kaloriferlerinin yanmaması davetlileri zor durumda bıraktı. Hamile bayanlar ve çocukların üşüdüğü toplantıda, elektrikli ocaklarla ısınmaya çalışan konuklara sıcak çay ikram edildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title