Haberler

Kırıkkale: Kırıkkale 1. Ulusal Koro Çalıştayı Yapıldı

Kırıkkale Belediyesi ve Anakara Anadolu Güzel Sanatları Yaşatma Derneği İşbirliğiyle Lise ve Üniversiteli Öğrencilere Yönelik '1. Ulusal Koro Çalıştayı' Düzenlendi.

Kırıkkale Belediyesi ve Anakara Anadolu Güzel Sanatları Yaşatma Derneği işbirliğiyle lise ve üniversiteli öğrencilere yönelik '1. Ulusal Koro Çalıştayı' düzenlendi.

Hacettepe Üniversitesi'nin 40. kuruluş yıldönümü etkinlikleri çerçevesinde Hacettepe Gençlik Korosu ve Kırıkkale Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi 2 gün süren koro çalıştayı yaptı. İlde sanatsal faaliyetleri geliştirmek ve öğrencilerin yeteneklerini ortaya çıkarabilmek için düzenlenen çalıştay sonunda 2 koro üyeleri tarafından verilen konser büyük beğeni topladı. Kültür Merkezi'nde düzenlenen konser öncesi bir konuşma yapan Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz, "Sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmişliğin göstergesi sanatsal etkinliklerle ölçülür diye düşünüyorum. Bu çerçevede bizler de kentte sanatın her türlü dallarıyla halkımızı buluşturmak adına girişimlerde bulunduk. Şehir olarak sanatsal faaliyetlerde iyi bir noktada olduğumuzu söyleyebiliriz. Ama iyi bir zemin üzerine oturtup, daha üretken bir hale dönüştürebiliriz. Bunu başarabilmek için her şeyden önce ciddi bir desteğe ihtiyaç var. Bizlerin kentimizi daha iyi bir noktaya taşıyabilmek adına üzerimize düşeni yapacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın" diye konuştu.

Başkan Veli Korkmaz'dan sonra Ankara Anadolu Güzel Sanatları Yaşatma Derneği Başkanı Ahmet Yeşil'de kısa bir konuşma yaparak ilde sanatsal faaliyetlerin çoğalmasının sevindirici olduğunu söyledi. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk'ün "Sanatı olmayan toplumların hayat damarlarından birisi kurumuş demektir" sözünden hareketle Kırıkkale'nin sosyal yaşam ve kültürüne katkı yapmak amacıyla Hacettepe Üniversitesi Devlet Korosu Konservatuarı Gençlik Korosu ile Kırıkkale Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğrencilerini çalıştayda kaynaştırmaya çalıştıklarını belirten Ahmet Yeşil, "Türkiye'de ilk defa gerçekleştirilecek olan ulusal nitelik kazanmasında ilk harcını attığımız bu çalıştayın hoş bir seda bırakacağını umut ediyorum. Biz Ankara'da sanatsal faaliyetlerde bulunarak, şehrin sesini duyurmaya çalışan Kırıkkaleliler olarak, iyi ve hoş olan her çalışmada şehrimiz adına elimizi taşın altına koymayı görev edineceğiz" şeklinde konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından Kırıkkale Güzel Sanatlar Lisesi öğrencileri ile Hacettepe Gençlik Korosu öğrencileri birlikte çeşitli parçalar seslendirerek izleyenlere hoş bir gece yaşattı. Konser sonrası çalıştaya katılan öğrencilere Kırıkkale Belediye Başkanı Veli Korkmaz tarafından teşekkür belgesi verildi.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Haberler

Bakmadan Geçme

ALES 1 ne zaman açıklanacak 2024? Bade İşcil kimdir? Bade İşcil kaç yaşında, nereli? Özgür Özel yabancı dil biliyor mu, Almana biliyor mu, hangi dilleri biliyor? Motorine indirim mi geldi? SON DAKİKA! Güncel motorin fiyatları! Dahiliye neye bakar, hangi hastalıklara bakar? 25 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 25 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 25 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 25 Nisan 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 25 Nisan Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 25 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 25 Nisan İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 25 Nisan Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 25 Nisan Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 25 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 25 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title