Haberler

Kırıkkale, Kardeş Şehir Travnik'in Yöneticilerini Ağırladı

Bosna Hersek'in Travnik şehrinin bölgesel yöneticileri kardeş şehirleri Kırıkkale'ye gelerek ziyaret ve incelemelerde bulundular.

Bosna Hersek'in Travnik şehrinin bölgesel yöneticileri kardeş şehirleri Kırıkkale'ye gelerek ziyaret ve incelemelerde bulundular.

Orta Bosna Kantonu Başbakanı Tahir Lendo ve Kırıkkale ile kardeş olan Travnik şehrinin Belediye Başkanı Admir Haciemriç ilk olarak Kırıkkale Valisi Hakan Yusuf Güner'i daha sonra da Belediye Başkanı Veli Korkmaz'ı makamında ziyaret etti.

Vali Güner, heyeti Kırıkkale'de ağırlamaktan son derece mutlu olduklarını belirterek, "Vali, idarenin başıdır. Belediye başkanı hem merkezi kararların yürütülmesi hem de yerel ihtiyaçların karşılanması ve sunulan hizmetlerin iyileştirilmesi anlamında çalışmalar yapar" dedi.

Vali Hakan Yusuf Güner'den yönetim şekli ile ilgili bilgi alan Lendo ve beraberindeki heyet Bosna'daki yönetim şekli ile ilgili de bilgi verdi.

Orta Bosna Kantonu Başbakanı Lendo, kardeş şehir Kırıkkale'yi ziyaret etmekten duydukları memnuniyeti dile getirerek gördüğü misafirperverlikten dolayı Vali Güner'e teşekkür etti. Kırıkkale'yi yakından takip ettiğini belirten Lendo,

"Kırıkkale'ye daha öncede gelmiştim. Tekrar gelmekten mutluluk duyuyorum" dedi.

Travnik Belediye Başkanı Admir Haciemriç de Kırıkkale ile sürekli iletişim halinde olduklarını belirterek, Kırıkkale'de görev yapan yöneticileri Travnik'e davet etti.

Vali Güner, konuşmaların ardından misafirlerine, kitap ve şehrin tarihiyle özleşen hediyeler verdi.

Heyet daha sonra Kırıkkale Belediyesine geçerek Belediye Başkanı Veli Korkmaz'dan şehir hakkında bilgi aldı. Kırıkkale'nin coğrafi konumu ve beşeri özellikleri hakkında slayt gösteri eşliğinde bilgi veren Korkmaz, 43 ilin kesişme noktasında bulunan Kırıkkale'nin önemli bir cazibe merkezi olduğunu belirtti.

Coğrafi konumu nedeniyle Türkiye'nin merkezinde bir il olmasının ve Ankara'nın yakınında bulunmasının Kırıkkale'yi cazibe merkezi haline getirdiğini kaydeden Başkan Korkmaz, kentin nüfus ve ekonomik yapısı hakkında heyete bilgi verdi.

Kırıkkale'de 2 gün kalacak olan heyet, Atıksu Arıtma Tesisi'ni ve Silah Müzesi'ni de gezdi.

- KIRIKKALE

Kaynak: AA / Yerel

Yerel Haberler

Bakmadan Geçme

İnci Taneleri 13. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan İnci Taneleri yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Aldatmak 67. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Aldatmak yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? KOSKİ Konya su kesintisi: Konya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Konya su kesintisi listesi! Kül Masalı 10. Bölüm fragmanı yayınlandı mı? 25 Nisan Kül Masalı yeni bölüm fragmanı izleme linki var mı? Survivor kim kazandı? 25 Nisan Perşembe Mavi Takım mı kazandı, Kırmızı Takım mı kazandı? ASAT Antalya su kesintisi: Antalya'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Antalya su kesintisi listesi! Survivor CANLI izle! 24 Nisan Perşembe TV8 Survivor HD izleme linki! Euro ne kadar, 1 Euro kaç TL? Euro yükseliyor mu? 25 Nisan Euro kaç lira? İSKİ İstanbul su kesintisi: İstanbul'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İstanbul su kesintisi listesi! İnci Taneleri CANLI izle! 24 Nisan İnci Taneleri 12. Bölüm Kanal D Canlı HD izleme linki! İZSU İzmir su kesintisi: İzmir'de sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 İzmir su kesintisi listesi! Aldatmak canlı izle! 25 Nisan ATV Aldatmak 66. bölüm canlı izle! Aldatmak son bölümde neler oldu? ATV canlı izle! GÜNCEL DOLAR KURU! Dolar ne kadar, 1 Dolar kaç lira? Bugün (25 Nisan) Dolar ne kadar oldu? ASKİ Ankara su kesintisi: Ankara'da sular ne zaman gelecek? 25-26 Nisan 2024 Ankara su kesintisi listesi! Kül Masalı CANLI izle! Kül Masalı 9. Bölüm TRT 1 CANLI izle!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title