Haberler

Kırıkkale'deki Kadın Cinayeti Aydınlatıldı

Kırıkkale'de işlenen kadın cinayetinin zanlısı olaydan 5 ay sonra yakalandı.

Kırıkkale'de işlenen kadın cinayetinin zanlısı olaydan 5 ay sonra yakalandı. Askerden firar edip bir günlüğüne Kırıkkale'ye gelen zanlının cinayeti yengesinin kolunda gördüğü bilezikleri çalmak için işlediği iddia edildi.

Edinilen bilgilere göre olay, Sanayi Mahallesi Kafkas Caddesi 1253. Sokak'taki evde 11.10.2012 tarihinde meydana gelmişti. Vahide Ilgın (35) isimli kadın, eşi Harun ile çocukları Samet ve Bekir'i işe, Nazir'i ise okula yolladıktan bir süre sonra evden gelen gürültüleri duyan komşuları, Vahide Ilgın'ın evinden bir kişinin koşarak uzaklaştığını görmüş ve bunun üzerine eve giren komşular genç kadını kanlar içinde yerde yatarken görmüştü. Olay yerine gelen polis ekipleri, genç kadının vücudunun çeşitli yerlerinden aldığı 8 adet kesici alet darbesiyle öldürüldüğünü tespit etmişti. Olaydan bir gün sonra cinayetin işlendiği suç aleti evin tuvalet boşluğundan bulunmuştu.

Cinayetin aydınlatılması için İl Emniyet Müdürlüğü Cinayet Gasp Büro Amirliğine bağlı 1 komiser ve 2 polis memurundan oluşan özel ekip çalışmalarını aralıksız sürdürdü. 5 ay boyunca çalışan ekipler olayla ilgili olarak elde ettiği delillerden yola çıkarak zanlıya ulaşmayı başardı. Ekiplerin olayda kullanılan keser sapından aldığı DNA örneği ve maktul Vahide Ilgın'ın yakın çevresinden 60'a yakın kişiden alınan kan örneği kriminal laboratuvarında incelendi. Yapılan tüm incelemelerin ve delillerin toplanmasının ardından cinayeti işleyenin Vahide Ilgın'ı, eşinin yeğeni olduğu iddia edilen Celal Y. olduğu öğrenildi. Celal Y.'nin, Isparta'nın Eğridir ilçesinde askerlik görevi yaparken firar ederek 1 günlüğüne Kırıkkale'ye geldiği, daha önce yengesinin kolunda gördüğü bilezikleri çalmak istediği ancak bilezikleri bulamadığı için cinayeti işlediği öğrenildi.

Öte yandan, Vahide Ilgın'ın kolunda görülen bileziklerin ise bir yakınından emanet aldığı daha sonra da geri verdiği öğrenildi. Gözaltına alınan zanlı Celal Y. emniyetteki ifadesinin ardından adliyeye sevk edildi. - KIRIKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Kırıkkale Ilgın Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title