Haberler

Kırıkkale'de Yılan Operasyonu

Kırıkkale'de otomobil içerisine giren 1.5 metre uzunluğundaki yılan, 3 saatlik çalışmanın ardından araçtan çıkarabildi.

Kırıkkale'de otomobil içerisine giren 1.5 metre uzunluğundaki yılan, 3 saatlik çalışmanın ardından araçtan çıkarabildi.

Edinilen bilgilere göre; Halil Özdemir isimli vatandaş, 06 UAT 10 plakalı ticari taksisi ile Ankara'nın Kalecik ilçesinden Kırıkkale'deki bir yakınını ziyarete geldi. Zafer Caddesi üzerine otomobilini park ederek aşağı inen Özdemir, bir anda içeride yılan olduğunu fark etti. Özdemir, hemen Kırıkkale Belediyesi zabıta ekiplerini arayarak yardım istedi.

Olay yerine çok sayıda gelen zabıta ekipleri ve veteriner ekipleri geldi. Otomobilin önce koltukları söküldü, bagaj arandı, motor kısmı kontrol edildi. Tüm aramalara rağmen yılan bulunamadı. Yoldan geçen meraklı bir vatandaş, yılanın kaloriferin havalandırma deliğinde olduğunu gördü. Korkarak iyice gizlenen yılan tüm uğraşlara rağmen çıkarılamadı. Zabıta Müdürü Fatih Tuncay, otomobilin sanayide sökülmesini istedi ancak otomobili götürecek kimse çıkmadı.

Bir müddet sonra yoldan geçen, isminin Rıza Çelebi olduğu öğrenilen vatandaş, otomobili sanayiye götürebileceğini söyledi. Sanayide birkaç esnafa götürülen otomobili, kimse sökmek istemedi. Bir süre sonra İbrahim Erduran isimli bir elektrikçi, otomobilin döş kısmını sökebileceğini söyledi. Sökme işleminin ardından saklandığı yerden çıkarılan 1.5 metre uzunluğundaki yılan karton kutuya konuldu. Yılan Veteriner kontrolünün ardından doğaya salınacak.

Rıza Çelebi isimli vatandaş, otomobili sürerken korkmadığını söyledi.

Vatandaşın yardımına Koşan Kırıkkale Belediyesi Zabıta Müdürü Fatih Tuncay ise, kendilerine gelen ihbar üzerine belediyenin değişik birimlerine haber verdiğini otomobili bir vatandaşın yardımı ile sanayiye getirdiğini ve tamirci yardımı ile yılanın çıkartıldığını söyledi. Tuncay, yılanın veteriner kontrolünden geçirilerek yaban hayatına salınacağını sözlerine ekledi.

Yılandan korkmadan sıkıştığı yeri sökerek çıkaran tamirci İbrahim Erduran ise, 'yılandan korkmadın mı?' sorusuna, "Biz köylü çocuğuyuz. Öyle şeylerden korkmayız. Ekmek parası için yaptım. Hiç çekinmedim" dedi. - KIRIKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Yerel

Halil Özdemir Kırıkkale Kalecik Yerel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title