Haberler

Kırıkkale'de Şehiriçi Minibüsleri Süresiz Kontak Kapattı

Kırıkkale'de Şehir İçinde Çalışan 530 Minibüsçü, Belediyenin Yaptığı Yer Değişikliğini Beğenmediklerini Belirterek Eylem Yaptı.

Kırıkkale'de şehir içinde çalışan 530 minibüsçü, belediyenin yaptığı yer değişikliğini beğenmediklerini belirterek eylem yaptı.

Edinilen bilgiye göre, Kırıkkale Belediyesi'nin şehri çirkin görüntüden kurtarmak amacı ile kendilerine tahsis ettiği Kömür Tevzii Deposu'ndaki yere gitmek isteyen minibüs sürücüleri, tepki göstermek amacıyla Emniyet Müdürlüğü önünde toplanarak eylem yaptı. Sürücüler zaman zaman yolda oturma eylemi yaparak trafiği engellerken, Kırıkkale Polisi minibüsçüleri uyararak taşkınlık yapmamalarını istedi. Eylemde kararlı olan minibüsçüler, daha sonra toplu halde belediyeye yürüdü. Belediye önünde polis tarafından durdurulan minibüsçülerden bir temsilcinin Belediye Başkanı ile görüşmesine izin verildi. Bazı minibüs sürücülerinin olaya tepki göstermek amacıyla taşkınlık yapması üzerine polis, taşkınlık yapan minibüsçüleri gözaltına aldı. Tartışmalar, Emniyet Müdürü'nün çabaları sonucu daha fazla büyümeden engellendi. Sloganlar attıktan sonra belediye önündeki eylemlerine son veren minibüsçüler, daha sonra Şoförler Derneği önünde protestolarına devam etti.

Kırıkkale Minibüsçüler Odası Başkanı Güven Ceylan, şoför esnafının sıkıntılı günler geçirdiğini savunarak, belediyenin yeni düzenlemesine bir itirazları olmadığını ancak, belediyenin özelleştirdiği otobüslerin şehir içinde kalmasına müsaade etmeyeceklerini söyledi. Ceylan, "Bizden şu anda bulunduğumuz eski terminalden çıkarılarak kömür tevzinin olduğu yere gitmemiz isteniyor. Belediye adına taşımacılık yapan firma şehir içinde kalacak, biz oraya gideceğiz. Bu adalet mi? Elbette biz şehrin çirkin görülmesini istemeyiz. Ama bu yapılan haksızlıktır. Bu durum sona erinceye kadar kontak kapatma eylemimiz sürecek" dedi.

(AT-OK-OK-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title