Haberler

Kırıkkale'de Haşere ile Mücadele

Kırıkkale Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü, yaz aylarının yaklaşması dolayısıyla ilaçlama çalışmalarına başlandığını açıkladı.

Kırıkkale Belediyesinden yapılan yazılı açıklamada, hava sıcaklıklarının yükselmeye başlamasıyla ilaçlama çalışmalarının sivrisinek, karasinek gibi vektör canlıların larvalarına karşı etkin mücadele çalışmalarının başladığı vurgulandı.

Sivrisinek, karasinek gibi vektör canlıların bahar ayının gelmesiyle yeni sezon üreme faaliyetlerini geçirebilmek için kuytu sıcak ortamlarda bulunduklarını ve üremeyi önlemek için ilaçlama çalışmalarına başlandığı ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Halk dilinde ivez olarak bilinen kambur sinek, sivri sinek ve bu vektörün barınma alanı olarak kullanmış olduğu alanlarda ilaçlama çalışmalarımız aralıksız devam ediyor. Gece saatlerinde vektör ile mücadelemiz gece yarısında başlıyor sabah 08.00'e kadar program dahilinde şehrimizin park, bahçe, okul bahçesi, cami gibi yeşil alanlarda uçkun uygulaması yapılıyor. Ekiplerimiz, haşere ve sineklerin üreme ve yaşam alanı olan tüm bölgelerde çalışmalarını, titizlikle yürütüyor."

Kaynak: AA / Güncel

Kırıkkale Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title